Itt az amerikai bejelentés, ami eldöntheti a háborút

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2023.12.15.,
A Ukrainian soldier holds his position at the front line near the Russian-occupied Ukrainian city of Horlivka, Donetsk region, on December 14, 2023. (Photo by Anatolii STEPANOV / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bild szerint az ukrán vezérkar úgy döntött, hogy átgondolja a katonai stratégiát, és félbeszakítja az orosz hadsereg újabb területeinek meghódítására tett kísérleteket.
Vágólapra másolva!

A régóta várt ukrán ellentámadás elbukott – kürtöli világgá előfizetéshez kötött cikkében a Bild, amely egy jelentésre hivatkozva azt írja: nemcsak Ukrajna, de az ellenoffenzíva előkészítését segítő USA is drámaian alábecsülte a putyini Oroszország képességeit.

A Bild egy másik, friss cikkében pedig azt írja, hogy az ukrán vezérkar úgy döntött, hogy átgondolja a katonai stratégiát, és félbeszakítja az orosz hadsereg újabb területeinek meghódítására tett kísérleteket.

Egy ukrán katona tartja a pozícióját a frontvonalon Forrás: AFP/Anatolii Stepanov

A lap szerint az ukránok most inkább arra koncentrálnak, hogy minél több orosz katonát likvidáljanak a saját erőiket ért minimális veszteségek mellett - írja a Mandiner.

„Célunk a minél kedvezőbb veszteségarány elérése. Ha az arány 10:1 a javunkra, akkor folytatjuk a védekezést a frontvonalon, ha az arány 1:1, akkor visszavonulunk" – fejtette ki az ukrán stratégiát egy tiszt.