szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az online informatikusképzéseket tartó vállalkozás a háború következményeivel, a magas inflációval és egyéb gazdasági nehézségekkel indokolta a döntést.

Bezár a Green Fox Academy – derül ki a cég Facebook-csatornáján megjelent Egy történet lezárul című bejegyzésből.

Az online informatikusképzéseket tartó vállalkozás a háború következményeivel, a magas inflációval és egyéb gazdasági nehézségekkel indokolta a döntést. Mint írják, a folyamatban lévő képzéseiket még végigviszik, ám újakat már nem indítanak.

„Továbbra is hisszük, hogy az IT iparágnak szüksége van a bootcampekből kikerülő tehetségekre. Ahogy azt is, hogy az IT egy jövőbiztos szektor, ami számos pozícióban, területen kínál lehetőséget a munkavállalóknak” – áll a bejegyzésben.

A Green Fox Academy CTO-jával, Szél Péterrel korábban a Mérlegen című podcastunkban beszélgettünk.

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Vajon hatékonyabb egy magáncég kezdőknek szánt programozótanfolyama a járvány elején meghirdetett állami képzésnél? A Green Fox Academy, a Microsoft és a HTTP Alapítvány háromhetes mentorált kurzusán olyan feszes tempót diktáltak, amellyel a klasszikus oktatásban felnőttek nehezen tudnak lépést tartani. Az is kiderült, hogy a "konzerv" tananyag is lehet hatékony mentorálással támogatva, nem szükséges az állandó tanári jelenlét.

* * * Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.