Használt BMW-kisautók: adatok, tények, árak, vásárlási tippek

2023. dec 18. 20:55
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Használt BMW kisautók / Fotó: Auto Bild

Használt BMW kisautók / Fotó: Auto Bild

A BMW dinamikus vezetési élményt és erős motorokat jelent. A használtautó-piacon nem véletlenül számít az egyik legnépszerűbb márkának. Nézzük, a három legkisebb modellje milyen előnyökkel és hátrányokkal bír, illetve jelenleg mennyiért kapható másodkézből.

A müncheniek a dinamikus stílusra, a kifinomult futóműre, az egyenletes súlyelosztásra és a különösen sikeres, meghökkentően takarékos motor-váltó kombinációkra építenek.

Az elmúlt két évtizedben a modellsorozatok száma akkora lett, hogy már-már alig lehet nyomon követni, milyen BMW-modellek elérhetőek. A belsőégésű motorral felszerelt darabok még mindig a klasszikus nómenklatúrát követik: a SUV-ok X-szel, a teljesen elektromos modellek i-vel kezdődnek, míg a plug-in hibridek egy e-t kaptak a típusjelzés végére.

Mindennel is kapható lesz a Volkswagen új furgongenerációja

Mindennel is kapható lesz a Volkswagen új furgongenerációja

A BMW jó irányba fejlődik, ha a karbantartásról van szó. Míg 2016-ban az Auto Bild műhelytesztjén a teljesítési arány 75 százalék volt, addig 2022-ben már több mint 86 százalékot ért el.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az különféle használt BMW kisautómodelleknek? Mennyire drágák? Mire kell különösen odafigyelni? Az alábbiakból kiderül...

BMW i3

BMW i3 használtan / Fotó: Auto Bild

BMW i3 használtan / Fotó: Auto Bild

Tíz évvel a piaci bevezetése után a kompakt BMW i3 még mindig modern járgánynak tűnik. A teljesen elektromos változat mellett a ráncfelvarrásig létezett egy Rex nevű változat is, amelyben egy kis belsőégésű motor működött hatótávnövelőként. A korai, kis akkumulátorral szerelt modellek (2017-ig) emissziómentes városi autók, amelyek ideálisak a munkahelyi ingázáshoz.

A BMW 2016-ban egy nagyobb akkumulátorral 200 kilométerre növelte a hatótávot. Az i3s 184 lóerős változata különösen élvezetes vezetési élményt nyújt. Az Auto Bild azt tanácsolja, vásárlás előtt mindenképp vizsgáltassa át szakértővel.

Suzuki Vitara tartósteszten: egy második esély az első benyomásra... és bejött

Suzuki Vitara tartósteszten: egy második esély az első benyomásra... és bejött

Különösen azok az autók, amelyek közösségi járgányok voltak, gyakran sokkal kopottabb állapotban vannak, mint a magánkézből származó kocsik. A jól felszerelt i3-as modellek szépen gyorsulnak, ezért bevásárolni, ingázni, gyereket óvodába vinni tökéletes választás lehetnek.

Motorok: 170-től 184 lóerőig. Auto Bild motortipp: a 170 LE-s változat jó vétel lehet. A hazai használtautó-piacon jelenleg egy ilyen motorral felszerelt, 5 éves modell maximum 50 ezer km-rel már 6,7 millió forintért kapható.

BMW 1-es sorozat

BMW 1-es modell használtan / Fotó: Auto Bild

BMW 1-es modell használtan / Fotó: Auto Bild

A BMW 1-es sorozat 2004 óta a VW Golf prémium alternatívájaként szerzett magának hírnevet. Kezdetben hosszában beépített motorokkal és hátsókerékhajtással, később xDrive összkerékhajtással is. A harmadik generációval 2019-ben következett a keresztirányú motorokra és elsőkerék-meghajtásra való átállás.

Sok N13-as motorhoz hasonlóan a 102 lóerős 114i is küzdött a gyerekbetegségekkel. A 2015-ös ráncfelvarrás után bevezetett háromhengeres turbók kezdetben a csapágyak terén szenvedtek, a BMW kiküszöbölte a problémát. Az 1-es sorozat 200 lóerőtől felfelé szórakoztató sportkocsivá válik. A 3,0 literes soros hathengeres motorral szerelt csúcsmodellek eredeti állapotban ritkák és drágák.

Auto Bild tipp: 120i-ként a 184 lóerős Euro 6-os motorral (2,0 literes, 2016 nyarától) felszerelt 1-es modellek megfelelnek a dinamikus imázsának. A kézi sebességváltó tökéletesen illik hozzájuk. Ha azonban nem szeretne váltani, a ZF nyolcfokozatú automata is jó választás.

Ilyen, 5 évnél fiatalabb kombit kap használtan 5 millió forint és 50 ezer km alatt – galéria

Motorok: 102-től 340 lóerőig. Csúcsmotor: 184 LE-s változat. A hazai használtautó-piacon jelenleg ilyen motorral felszerelt modell nem túl gyakori. Egy 4-5 éves BMW 1-es modellt jelenleg maximum 50 ezer km-rel már 6,6 millió forintért megvásárolhat.

BMW 2-es sorozat

2-es BMW használtan / Fotó: Auto Bild

2-es BMW használtan / Fotó: Auto Bild

A 2-es sorozat autói különlegesek. A 184-224 lóerő közötti, négyhengeres motorokkal felszerelt kocsikkal öröm az utazás, s még nagyobb élmény a vezetés.

A 2-es sorozat Active Tourer és Gran Tourer családi furgonok, öt vagy akár hét üléssel és a minőségre összpontosítva. Az Auto Bild 2017-es tartóstesztjében a 218i-modell motorhiba miatt 4-es pontszámmal végzett. A rozsda és a zörgő panorámatető nem meggyőző. Az első ciklusban az Active Tourer – a szórványos olajveszteség ellenére – mintaautó lehet.

Az Auto Bild tippje: a 225xe gyakran jól felszerelt és megfizethető modell. A motorválaszték: 102-től 450 lóerőig. A motortipp: 224 LE. A hazai használtautó-piacon jelenleg ilyen motorral nem túl sok található, de egy-kettőt találtunk. Az Auto Bild által ajánlott verziót 4-5 éves korában, maximum 50 ezer km-rel már 8,3 millió forintért megveheti.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Auto Bild

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

használtautó használtautó piac BMW Auto Bild autóvásárlás