Eldőlt: jövőre már nem lehet hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával – videó

2023. dec 18. 20:29
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Január elsejétől újra csak melegételre, szállásra és szabadidős szolgáltatásokra lehet majd költeni a kártyákról / Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Január elsejétől újra csak meleg ételre, szállásra és szabadidős szolgáltatásokra lehet majd költeni a kártyákról / Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Jövőre már nem lehet hideg élelmiszert vásárolni a SZÉP-kártyákkal – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL-lel.

Ez azt jelenti, hogy január elsejétől újra csak meleg ételre, szállásra és szabadidős szolgáltatásokra lehet majd költeni a kártyákról. A kormány augusztus elejétől december 31-ig tette lehetővé, hogy – a nagyon magas infláció miatt – hideg élelmiszerre is költhessenek az emberek a kártyájukról.

2023 az inflációcsökkentés éve, 2024 pedig a gazdasági növekedésé

– ezzel magyarázta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium az RTL Híradónak, hogy miért nem hosszabbítják meg az intézkedést.

A szállodák és éttermek szövetségénél örülnek a döntésnek, mert jövőre az élelmiszerüzletekkel már nem kell versenyezniük a SZÉP-kártyás pénzekért. A Demokratikus Koalíció (DK) szerint viszont ezzel a lépéssel a kormány veszélybe sodorja azokat, akik éppen csak megélnek a fizetésükből – derül ki a riportból.

Ennyi volt? Januártól visszaállítanák a SZÉP-kártya eredeti kereteit

Ennyi volt? Januártól visszaállítanák a SZÉP-kártya eredeti kereteit

Friss adatok szerint egyébként idén augusztus és november között 26 milliárd forinttal többet költöttek a SZÉP-kártyabirtokosok, amelyből 21 milliárd forintot hagytak az élelmiszerboltokban, vagyis az OTP Bank adatai szerint ez a lehetőség nem ment a többi költési forma rovására, hiszen még ezen felül is bővült 5 milliárd forinttal a SZÉP-kártya forgalma augusztus óta.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

SZÉP-kártya

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

SZÉP-kártya vásárlás élelmiszer Gazdaságfejlesztési Minisztérium SZÉP kártya