szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt, akinek munkagépet, másoknak drága autót, megtérülő befektetést ígért a pénzükért cserébe. Persze egyikből sem lett semmi.

Egy év alatt 110 millió forintot csalt ki áldozataitól egy debreceni férfi – derül ki a rendőrség közleményéből. Az elkövető elsősorban azzal házalt, hogy drága luxusautókat hoz be külföldről, amelyeket valamivel a piaci áruk alatt kínált eladásra. A történetét az is hitelesítette, hogy maga is ilyen – bár bérelt, nem saját – autóval járt.

Vásárlói többmilliós előleget utaltak át a számlájára, ám csak végeláthatatlan ígéreteket kaptak. Sem autójuk nem lett, sem a már befizetett összeget nem látták viszont. Akadt olyan sértett, aki két munkagépet akart megvenni, amelyekért 46 millió forintot küldött a férfinak.

A csaló a járműértékesítésen túl más trükköket is bevetett, egy ismerősétől például azzal a szöveggel vett át 18 millió forintot, hogy egy külföldi vállalkozásában jól megforgatja és kedvező hozammal adja vissza. Aztán ahogyan a többi történetből, úgy ebből sem lett semmi.

A férfival szemben 11 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt indítottak nyomozást, de a hatóságok szerint ennél több bűncselekmény is lehet a számláján.