„Egyáltalán nincs rendben, hogy egy gyerek hibája ráég a szülőre, mint egy levakarhatatlan, makacsul ott maradó bélyeg”

2023. dec 20. 4:12
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Blikk-kommentár

Kommentár Bródy Jánosról és börtönbe került fiáról

Szülőnek lenni az egyik legnehezebb feladat az életben... és talán a leghálátlanabb is. Ez az a „munka”, amelyről sosem tudhatjuk, mikor csináljuk jól vagy éppen rosszul, csak amikor már általában késő. Tökéletes szülő pedig talán nem is létezik, a lehetetlen célok helyett ezért elég inkább arra törekedni, hogy elég jó szülők legyünk. De leginkább arra, hogy a gyerekünk számára legyünk elég jók.

Hibát ők is elkövetnek majd, ugyanúgy, ahogyan mi, szülők is tettük, mert ez az élet rendje. Az azonban egyáltalán nincs rendben, hogy egy gyerek hibája – legyen szó akár felnőtt sarjról is – ráég a szülőre, mint egy levakarhatatlan, makacsul ott maradó bélyeg. Nincs rosszabb annál, mint amikor magyarázkodni kényszerül az ember, amiért annak hibái ellenére is szereti a gyerekét. Mert ezt nem kell magyarázni, ehhez nem kell bizonyíték, sem leleplezés, ez mindig így van.

A legnagyobb bajban is számíthat egymásra szülő és gyermeke, még akkor is, ha országok választják el őket, vagy ha éppen megbocsáthatatlan hibát követett el valamelyik fél. Egy szülő-gyerek kapcsolatban ugyanis nincs megbocsáthatatlan, csak a biztos támasz, amiről mindig tudjuk, hogy ott lesz nekünk, mint ahogyan mi is ott leszünk a gyerekeinknek a legnagyobb bajban is. És éppen ez az, ami elég jó szülővé tesz minket.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Bródy János fia börtön kommentár szülő szeretet