Bele sem gondolunk, milyen pozitív hatása lehet a gyerekekre, ha mesefigurás ruhát hordanak

muminok
muminok
Vágólapra másolva!
Gyermekeink öltöztetése minden generációnak feladja a feladatot, hiszen sokszor nehéz nekik megmagyarázni, hogy éppen mikor kell felöltözni, és muszáj helyettük dönteni, hogy milyen ruhadarabok illenek az adott időjáráshoz. Sokat segítenek ebben, ha gyermekünknek beszerzünk néhány olyan ruhadarabot, amelyen kedvenc tévés karaktereik találhatók, hiszen míg a fiúkat könnyebb rábeszélni egy „mancs őrjáratos" pólóra, addig a lányok szívsebben vesznek fel például egy minnie mouse-os pulcsit. A Muminokkal ékesített ruhák viszont mindkét nem számára jó választás lehet, így például jó ötlet testvéreknek egy ilyen tematikájú szettet beszerezni. Egy-egy kedves figurás ruha remek karácsonyi ajándék lehet!
Vágólapra másolva!

A gyerekek közismerten szívesen viselnek mesefigurás ruhákat, hiszen ezek is segítenek nekik kifejezni érdeklődésüket kedvenc karaktereik iránt, a trendi mesék és rajzfilmek ugyanis általában izgalmas és szórakoztató történeteket mesélnek el, amelyek által a főszereplők gyakran válnak a gyermekek hőseivé.

Ezekben a ruhákban a gyermekek egyfajta kötődést érezhetnek a Mancs őrjárat tagjai-, vagy Muminok iránt, mellyel erősítik önazonosságukat és növelhetik önbizalmukat is.

A mesefigurás ruha tehát nemcsak praktikus viselet, hanem egyfajta kifejezőeszköz is lehet a gyerekek számára.

A népszerű mesefigurák viselése közzöségépítő erején túl a legkisebbek fejlődéséhez is jelentősen hozzájárulhat. Forrás: Pepco

Ilyen ruhákat vásárolni meglehetősen egyszerű, de bevett módja annak, hogy tudassuk gyermekünkkel, hogy figyelünk rá, és szeretjük őt, ők pedig szinte mindig kitörő örömmel fogadják ezeket az öltözékeket. Karácsonykor sem lehet hibázni 1-1 ilyen ajándékkal.

Míg a Mancs őrjárat a feltétlen segítségnyújtásról, az igaz barátságra és a felelősségvállalásra tanítja burkoltan a gyermekeket, addig a Muminok történetei egy varázslatos világba kalauzolják rajongóikat, akik a karakterek sokszínűségének hála könnyen azonosulnak egyikkel-másikkal.

Bár felnőtt fejjel erre nem feltétlenül gondolunk, ha gyermekeink kedvenc karaktereiket a ruháikon viselhetik, ezáltal könnyebben építhetnek kapcsolatokat, hiszen az azonos érdeklődési körrel rendelkező gyerekek általában gyorsabban találnak egymásra, egyfajta belső, csoportképzési mechanizmusként hat rájuk.

A Mancs őrjárat a feltétlen segítségnyújtásról, az igaz barátságra és a felelősségvállalásra tanítja burkoltan a gyermekeket Forrás: Pepco

A gyerekek ezen túlmenően könnyen azonosulnak hőseikkel, akik tulajdonságaik és történeteik révén akár segíthetnek nekik átvészelni nehéz időszakokat vagy új kihívásokat, sőt kreativitásukra és fantáziájukra is ösztönző hatással lehet.

A cikket támogatta a Pepco. Érezhető minőség, szerethető áron.