Tovább növelte szántóföldi területeit a Mészáros Csoport

ÉVSZAK felülnézet FOTÓ KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ mezőgazdasági munka munkagép NÉZET szánt szántás szántóföld TÁJ TÁRGY tavasz tavaszi mezőgazdasági munka tavaszi munka termőföld traktor
magyar mezőgazdaság Magyarország
Debrecen, 2019. március 6. Egy traktor ekével készíti elő a szántóföldet a vétéshez Debrecen határában 2019. március 6-án. Az enyhébb időjárásnak köszönhetően megkezdődtek a földeken a tavaszi mezőgazdasági munkák Hajdú-Bihar megyében. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding. Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette vezető pozícióját az agráriumban - közölte a cégcsoport sajtóközleményében. 
Vágólapra másolva!

A Mészáros Csoport a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatával több mint 50 ezer hektáron gazdálkodik, és

a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen, ezzel biztosítva hazánk élelmiszeriparának stabil alapanyagellátását,

melynek érdekében folyamatosan keresi itthon és külföldön egyaránt az üzleti lehetőségeket, valamint az olyan nagyüzemi gazdálkodásra megfelelő mezőgazdasági területeket, amelyek ezt segítik elő, de egyre gyakoribb, hogy maguk a területekkel rendelkező termelők kínálják fel földjeiket megvételre a vállalatcsoportnak.

A Talentis Agro Holding vezető pozícióját olyan korszerű technológiák és digitalizációs megoldások révén valósítja meg, mint például a tavasszal átadott hársfamajori öntözőtelep, vagy a nemrégiben Jánossomorján ünnepélyes keretek között felavatott gabonatároló siló, szárító, tisztító és kiszolgáló technológia, mellyel akár hosszú ideig biztonságosan és megfelelő minőségben raktározható a szemes termény.

A holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben.

Ezt a törekvést támasztja alá az a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen mostantól a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony és az Aranyszarvas Csoport.

A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 Mrd Ft-os árbevételű cégcsoport, mely három céget ölel fel ─ Agro-Várkony Kft., Triticum Hungária Vital Kft., Piroska-Agro Kft.

Az Aranyszarvas Csoport pedig egy 1,1 Mrd Ft-os árbevételű, 1100 hektár földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és négy céget foglal magában ─ Aranyszarvas Zrt., Kőrösi Kft., Aranyszarvas Szövetkezet, Juropa Kft.

– mondta el Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

– tette hozzá Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.