Megdöbbentő dolog derült ki egy fillérekért vásárolt használt vázáról

murano üveg, váza, illusztráció
VENICE - MAY 01 2011:Glass-work in Murano island Venice Italy. Master glassmakers of Murano use the same tools as their ancestors have thousands of years ago.
Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő betért egy régiségüzletbe, ahol szemet vetett egy vázára, amelyről utóbb kiderült, hogy egy nagyon ritka muránói alkotás. A különleges "kincsért" kevesebb mint 1400 forintnak megfelelő összeget fizetett.
Vágólapra másolva!

Jessica Vincent csak a lakását szerette volna valamilyen látványos dísszel feldobni, így esett a választása arra a különleges darabra, aminek egy palackhoz hasonló formája volt, és amit színes csíkokkal díszítettek. A nőnek rögtön feltűnt, hogy jó minőségű tárgyról van szó, amit különös gonddal készítettek, de azt nem gondolta, hogy egy milliókat érő műalkotás van a kezében.

Pedig a vázán a szemfülesek kiszúrhatták a „Murano" és az „Italy" szavakat. Jessica később elkezdett kutakodni az interneten, így elég hamar kiderült, hogy feltehetőleg egy olyan muránói vázát vásárolt, amiből csak limitált mennyiség készült.

Szakértőkkel is megvizsgáltatta a ritka darabot, akik megerősítették, hogy egy nagyon sokat érő váza került a birtokába

- írja a Blikk.

Végül Jessica, aki lovasedzőként dolgozik, úgy döntött, nem tartja meg a vázát, és végül 107.400 dollárért sikerült továbbadnia egy, a neve elhallgatását kérő vevőnek, azaz mintegy 37 millió 600 ezer forintot zsebelt be az általa fillérekért vett tárgyért.

Értékes kincsek előkerüléséről itt és itt írtunk korábban.

(Címlapi képünk illusztráció!)