Orbán Viktor a KRÉTA rendszerén keresztül üzent a szülőknek

2023. dec 21. 10:12
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Orbán Viktor miniszterelnök / Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor szerint a mai világban elengedhetetlenek a digitális eszközök / Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Azoknak a szülőknek írt levelet a miniszterelnök, akiknek gyereke ingyenes laptopot kapott.

A Belügyminisztérium novemberi bejelentése alapján az Európai Unió támogatásával novemberben és decemberben nem kevesebb mint 140 ezer, intézményi és személyi használatú laptopot osztanak szét hetedik és tizedik osztályos diákok között. Orbán Viktor most azoknak a szülőknek küldött levelet a KRÉTA rendszerén keresztül, akiknek gyermeke már kapott egyet a hordozható számítógépek közül – ez derül ki a Telex birtokába jutott levélből.

Végre megkérdezték a magyar fiatalokat, itt a megdöbbentő eredmény a közoktatásról: óriási bajban vagyunk, ha ezt komolyan gondolják

Végre megkérdezték a magyar fiatalokat, itt a megdöbbentő eredmény a közoktatásról: óriási bajban vagyunk, ha ezt komolyan gondolják

Az Európai Unió több mint 200 milliárd forint keretösszeggel támogatta a Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára elnevezésű projektet, aminek keretében a 2025. év végéig mintegy 579 ezer laptopot osztanak szét országszerte.

Balatoni Katalin neveléstudományi kutató korábban az Ady Endre Gimnáziumban tartott sajtónyilvános eszközátadáson hangsúlyozta:

Magyarországot is érinti a digitalizáció, a koronavírus-járvány pedig különösen rávilágított arra, milyen fontosak azok az eszközök és technikai feltételek, melyekkel lépést lehet tartani a világgal.

A magyar miniszterelnök is egyetért ezzel a gondolattal, hiszen levele szerint a mai világban való érvényesüléshez elengedhetetlenek a digitális eszközök, így a programmal a kormánynak az a célja, hogy az iskolai oktatás lehetőségei bővüljenek.

Orbán Viktor levelében megfogalmazta jókívánságait is az ünnepi időszakra vonatkozóan: boldog karácsonyt kívánt a családoknak.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Orbán Viktor

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Orbán Viktor oktatás diákok laptop digitalizáció karácsony Európai Unió