Egy jogi aktus még hiányzik

Orbán Viktor: januártól 32,2 százalékos pedagógusbéremelés várható

A teljesítmény és a földrajzi elhelyezkedés alapján lesznek majd különbségek.

2023.12.21 11:54MTI

Januártól várhatóan 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógusok átlagjövedelme - jelentette ki a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

Orbán Viktor közölte: a pedagógusbéremeléshez "egy jogi aktus még hiányzik", Magyarországnak kapnia kell Brüsszelből egy levelet, amely biztosítja a kormányt, hogy a béremelés bizonyos százalékát Brüsszel ki fogja fizetni. Ez a levél bármelyik pillanatban megérkezhet, és a kormánynak kész terve van, hogy mit fog tenni, ha ez megtörténik - mondta.

Közölte: egy hároméves bérfejlesztési programban 2024. január 1-jétől - vagyis a februári fizetésekben látható módon - 32,2 százalékos béremelést akar a kormány végrehajtani. "Ennél kisebb mértékű, de jelentősebb" emelés lesz 2025. és 2026. január 1-jétől - tette hozzá.

A béremelési program végén a pedagógusok átlagfizetése 800 ezer forint lesz - mondta.

Megjegyezte: az említett bérek átlagok, a teljesítmény és a földrajzi elhelyezkedés alapján lesznek majd különbségek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.