Gérard Depardieu-nek végleg vége! Az érdemrendet is elvennék tőle, már a francia elnök igyekszik megmenteni a szexuális zaklatással vádolt színészt

2023. dec 21. 14:49
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Macron kiállt Gerard Depardieu mellett, akit szexuális zaklatással vádolnak / Fotó: Northfoto

Macron kiállt Gerard Depardieu mellett, akit szexuális zaklatással vádolnak / Fotó: Northfoto

Emmanuel Macron kiemelte, hogy a jelenlegi körülmények ellenére büszkévé tette Franciaországot, és ő maga pedig a színész nagy csodálója. A francia elnök hozzátette, hogy utolja azt, ami most zajlik.

Mint, ahogy arról a Blikk is beszámolt, a legendás francia színészről megjelent egy dokumentumfilm, Egy ogre bukása címmel, amiben Depardieu nők ellen elkövetett szexuális zaklatási ügyeit tárták fel. A jelenetek akkora botrányt váltottak ki, hogy a francia Grevin Múzeum is jobbnak látta, ha ezeket után eltávolítja Gerard Depardieu viaszfiguráját.

Ezek után, múlt héten a francia kulturális miniszter, Rima Abdul Malak azt hangoztatta, hogy a színész szégyent hozott Franciaországira, és a 90-es években elnyert legnagyobb francia kitüntetését is el kellene venni tőle, vagyis megfosztanák Depardieu-t a becsületrendtől.

Ezzel kapcsolatban kérdezték most a francia elnököt, aki teljesen más véleményen van, írja a Guardian.

Soha nem fogok hajtóvadászatban részt venni

– jelentette ki Emmanuel Macron a France 5 tévécsatornának adott interjúban, majd hozzátette, hogy nem fogják visszavenni a színésztől az elismerését:

„Utálom az ilyesmit. Nem vesszük el a Becsületrendet egy beszámoló alapján”

Majd azt is kifejtette, hogy ő nagy rajongója a színésznek és— a kulturális miniszterrel ellentétben —ő nem azt gondolja, hogy szégyent hozott a franciákra a színész, sokkal inkább büszkévé tette az országot.

Nagy csodálója vagyok a Gérard Depardieu-nek, nagyszerű színész, és egy igazi zseni a saját területén. Megismertette a Franciaországot az egész világgal. Elnökként és polgárként is azt kell mondanom, hogy büszkévé tette Franciaországot.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Gérard Depardieu

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Gérard Depardieu Emmanuel Macron szexuális zaklatás