Mi történik? Több brutális lakástűz pusztított ma Magyarországon, ketten meghaltak a lángok között

2023. dec 21. 14:21
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Két halálos lakástűz történt ma /Illusztráció: Northfoto

Két halálos lakástűz történt ma /Illusztráció: Northfoto

Két halálos lakástűz is történt csütörtökön, mindkét esetben egy-egy ember halt meg – számolt be róla a Katasztrófavédelem.

Csütörtök délelőtt háromnegyed tizenegy körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint egy holttestet és egy korábbi tűz nyomait találták meg a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaroffon. Az Ady Endre úton lévő száztíz négyzetméteres családi ház tizenkét négyzetméteres konyhájában egy heverő égett korábban teljes terjedelmében. A három négyzetméteres tűzben megolvadtak a konyhabútorok, az ott lévő tévé és mikrohullámú sütő. A tűz miatt keletkező füst egy idős férfi életét követelte. Tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Nem sokkal később, fél tizenkettő körül egy keszthelyi tűzesetről érkezett bejelentés. A Cserszeg utcában gyulladt ki egy egyszintes, hetvenkét négyzetméteres családi ház. Három járművel vonultak ki a tűzoltók, akik néhány perc alatt a helyszínen voltak. A ház tizenkét négyzetméteres nappalijában bútorok és ruhák égtek három négyzetméteren. A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg. A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjon. A beavatkozás húsz percet vett igénybe.

Mindkét tűz kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

Hó helyett tavasz: akár 15 fok is lehet karácsonykor

Hó helyett tavasz: akár 15 fok is lehet karácsonykor

A Katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy leggyakrabban egyedül élő idős emberek válnak lakástüzek áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, már füsttel telítődik a helyiség és füstmérgezést szenvednek. A hasonló esetek elkerülése érdekében tanácsos füstérzékelőt beszerezni, ami a tűz keletkezésének elején jelez, amikor még van idő cselekedni.

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

tűz lakástűz halálos lakástűz Katasztrófavédelem