Hirdetés

Megjött az ASUS első ProArt szériás háza, és nem tűnik rossznak

Az E-ATX-es típus visszafogott, tágas, szellős, és eléggé praktikus funkciókkal igyekszik megkönnyíteni a mindennapjainkat.

Hirdetés

Az ASUS kreatív hobbistákat és profikat célzó ProArt termékcsaládja immár házakat is magába foglal, és a leendő sort nyitó modell látszólag kellemesre sikerült, noha baljáról nem tudta mellőzni az edzett üveglapot, igaz, ezúttal akadnak rajta szellőzőrések.


[+]

A ProArt PA602 néven jegyzett megoldás Mini-DTX, DTX, Mini-ITX, micro ATX, ATX, illetve E-ATX formátumú alaplapokat képes fogadni, és 593 x 245 x 560 mm-es méretekkel rendelkezik. Az üresen 15,9 kilogrammot nyomó, acélvázas konstrukció 8+4 bővítőhellyel jön, és kétkamrás belterében 190 mm magas processzorhűtő, valamint 450 mm hosszú, vertikálisan is beépíthető videokártya fér el négy 2,5, plusz négy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes háttértároló társaságában.


[+]

Hardvereinkre a 15,5 mm-es térközökkel szegmentált, rácsos front felől két 200 mm-es, PWM-es vezérlésű ventilátor fújja a levegőt, amelyeknek kerete sokkal vastagabb a megszokottnál – 25 helyett 38 mm –, szóval erőteljes hűtési teljesítményre számíthatunk tőlük (300-1000 rpm, 190,2 cfm). Úgy fest, hogy előre nem lehet kisebb légkavarókat rakni, de felülre három 120/140, hátulra pedig egy 120/140 mm-es példányt tehetünk, bár az utóbbi pozícióba már gyárilag becsavaroztak egy 140 mm-es, ugyancsak szabályozható fordulatszámú szélgépet.

[+]

A vizezés hívei csak egy radiátort passzinthatnak be a "tetőtérbe", viszont az 120-tól egészen 420 mm-es hosszig nyújtózhat, miközben alkatrészeink tisztaságára három porszűrő betét vigyáz. Az alaplapi tálca mögött 30 mm széles térrészt hagytak a tépőzáras pántokkal megtámogatott kábelmenedzsmenthez, és a géplak tetejére költöztetett csatlakozók egy 20 Gbps-os USB 3.2 Gen2x2 Type-C, két USB 3.2 Gen1 Type-A, továbbá két USB 2.0 kapuban merülnek ki, ha a 3,5 mm-es jacket nem nézzük. Az I/O panelen megülő power gombot egy kétállású reteszkapcsolóval zárolhatjuk, így elkerülhető a masina véletlen leállítása, ráadásul a tartozékként megkapott, hateszközös PWM kontroller kezelőszervét is itt találhatjuk meg.


[+]

A 230 eurós kalyibát telepakolva igen nehézkessé válhat annak mozgatása, de a manővert két kis görgő hivatott elősegíteni, és hasznos adalék, hogy elöl egy infravörös szenzor csekkolja a porosodást, ami előlap bal peremén csücsülő LED aktiválásával tájékoztatja a felhasználót arról, hogy eljött az ideje a takarításnak. A belsőben terelőelemek vezetik a légáramlatokat a megfelelő irányba, és a VGA-t csavar nélkül rögzíthetjük, sőt, jár hozzá egy állítható támaszték a nyomtatott áramköri lap deformációját megakadályozandó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés