Tragédiák

Két halálos áldozatot követeltek a csütörtöki lakástüzek

Két idős férfi vesztette életét.

2023.12.21 15:21MTI

Ketten vesztették életüket lakástűzben csütörtökön; a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaroffon és a Zala vármegyei Keszthelyen egy-egy idős férfi halt meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel jelezte: Tiszaroffon, egy Ady Endre úti családi ház konyhájában heverő égett. A tűzben megolvadtak a konyhabútorok, a televízió és a mikrohullámú sütő. A füst egy idős férfi életét követelte - részletezte.

Keszthelyen, a Cserszeg utcában egy családi ház gyulladt ki. A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, és három járművel kezdték az oltást. A ház nappalijában, ahol bútorok és ruhák égtek, egy idős férfi holttestét találták meg a tűzoltók. A ház konyhájából egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve a felrobbanását.

Mindkét eset után tűzvizsgálati eljárás indul - közölte a szóvivő.

Mukics Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy leggyakrabban egyedül élő, idős emberek válnak lakástüzek áldozataivá; a balesetek elkerülhetők lennének tűzjelzők használatával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.