Meghalt a világhírű Nobel-díjas közgazdász

Robert, M., Solow, közgazdász,
Robert Solow, winner of the 1987 Nobel Prize for Economics laughs during a press conference at the Massachusetts Institute of Technology, 21 October. Professor Solow was awarded the prize for his 1956 formula concerning long-term economic growth. (Photo by VIN CATANIA / AFP)
Vágólapra másolva!
Elhunyt Robert M. Solow, aki 1987-ben közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat kapott azon elméletéért, amely szerint a technológia fejlődése volt a gazdasági növekedés elsődleges motorja az Egyesült Államokban a múlt században.
Vágólapra másolva!

A 99 éves Robert M. Solow csütörtökön otthonában hunyt el, Lexingtonban - közölte fia.

A Nobel-díjat azon elméletéért kapta, amely szerint a tőke és a munkaerő növekedése helyett a technológia fejlődése volt a gazdasági növekedés elsődleges motorja az Egyesült Államokban.

Úgy vélte, hogy a műszaki fejlődés 80 százalékban járult hozzá a 20. századi amerikai gazdasági növekedéshez.

Meghalt Robert M. Solow Nobel-díjas közgazdász Forrás: AFP/Vin Catania

Robert M. Solow számos közgazdász, köztük négy Nobel-díjas, Peter Diamond, Joseph E. Stiglitz, William D. Nordhaus és George A. Akerlof karrierjének beindításában is részt vett.

Az Origo által az idén Nobel-díjat nyert magyar tudósokról, Karikó Katalinról és Krausz Ferencről írt cikkeket ide, ide és ide kattintva olvashatja el újra.