Elesett az M1-es, több szakaszon is baleset történt

2023.12.22. 13:04
Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Tatabánya térségében – közölte az Útinform péntek kora délután a honlapján.

Azt írták, a balesetben több jármű ütközött, a 49-es kilométernél csak a külső sáv járható,

a torlódás meghaladta a 11 kilométert.

A forgalmi akadályt a 67-es jelű Tata-Környe csomópontnál, vagy legkésőbb a 61-es jelű Tatabánya-Centrum csomópontnál letérve az 1-es főúton lehet elkerülni.

Később az Útinform közölte, hogy az M1-es Budapest felé vezető oldalán, Tata térségében baleset történt. A 72-es kilométernél csak a külső sáv járható, a torlódás közel 3 kilométeres.

Távolabb, a komáromi szakaszon, ugyanezen az oldalon két személyautó ütközött össze, a 97-es kilométernél sávzárásra kell készülni, a baleset mögött 10 kilométer hosszan szakaszosan lassulnak a járművek.

A Közút figyelmezteti az autósokat 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben hívta fel a figyelmet, hogy péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon, illetve a bevásárlóközpontok környékén.

A KÖZÚTKEZELŐ CÉG KÖZLEMÉNYÉBEN JELEZTE, HOGY A NYUGAT-EURÓPA FELŐL ÉRKEZŐ TRANZITFORGALOM FŐKÉNT AZ M1–M0–M5-ÖS ÚTVONALAT ÉRINTI, DE GYAKORLATILAG MINDEN NYUGAT–KELET IRÁNYÚ ÚTON MEGNÖVEKEDETT FORGALOMRA KELL SZÁMÍTANI KARÁCSONYIG.

A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányban, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé – írták. Tapasztalataik alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések felé, hiszen sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.