Nagy bejelentést tett a kormány a Liszt Ferenc repülőtérről

Repülő, leszállás, kényszerleszállás, Budapest, reptér, repülőtér, rosszullét, Liszt ferenc repülőtér, illusztráció
Airplane silhouette landing in Budapest, Ferenc Liszt, Hungary. City arrival with airport direction signboard and sunset in background. Trip and transportation concept 3d illustration.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakban a magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. sikeresen értékesítette az Erste Bank Hungary Zrt.-ben és a Yettel Magyarországban meglévő tulajdonrészét, valamint a hazai VIG társaságokban meglévő részesedésének döntő részét (az állam 45 százalékos tulajdonrészét 10 százalékosra csökkentette) - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).
Vágólapra másolva!

A GFM közleménye szerint a három ügylet pénzügyi zárása jelentős,

összesen több mint 700 millió eurós (közel 270 milliárd forint) bevételt eredményezett az állam számára, amelyet a budapesti repülőtér visszavásárlásának finanszírozására fordít.


Mindemellett folyamatban van a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben meglévő 66,9 százalékos állami tulajdonrész értékesítését célzó nyílt, piaci versenyfolyamat, amely menetrend szerint zajlik, szerződéskötésre 2024 tavaszán kerülhet sor - tették hozzá.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Skorzewiak/Shutterstock. No use without permission./Skorzewiak

- fogalmaznak a közleményben. A visszavásárlással kapcsolatos tárgyalások ütemezetten, az együttműködés jegyében és megfelelően haladnak a partnerek között, jelenleg már egy olyan fázisban tart, ahol a felek között nagyon közel a végleges megállapodás - írta a GFM.