Ez az a kastély, ami bárkiből időutazót csinál

Sambuca,Szicília, Olaszország
Két szerencsés művész egy hónapig ebben a festői szépségű városban alkothat
Vágólapra másolva!
Szicíliában, Ragusa városánál, az Iblei-hegység emelkedői között kínálnak eladásra egy történelmi, kiváló állapotú kastélyt, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a környékre.
Vágólapra másolva!

A középkori, autentikus állapotában fennmaradt kastélyhoz tartozik több mint 15 ezer négyzeméter alapterület különböző blokkokba rendezve, és további 500 négyzetméter a környező mezőkön álló farmokon.

A mintegy 65 hektáros birtokon 800 szentjánoskenyérfa áll, emellett számos olajfa is található a művelésbe bevont földeken.

A kastély további különlegessége a jó állapotban fennmaradt torony, ahonnan pazar kilátás nyílik a vidékre, a területet körbeölelő fal, valamint az ingatlan saját temploma.

A hely kiváló befektetési lehetőséget kínál olyan ingatlanfejlesztőknek, akik hotel üzemeltetnének, esetleg turisták részére alakítanának ki attrakciókat.

Az ingatlan persze komoly fejlesztésre, beruházásokra szorul, ez magyarázza a kategóriájához képest szerény, 1,5 millió eurós irányárát.

Meglepően nagy számban jellennek meg az ingatlanpiacon különleges, történelmi épületek, vagy épp a luxus csúcsát képviselő modern, sztárok építette kastélyok, például Rod Stewart 80 millió dolláros luxusvillája.

Néha Magyarországon is eladásra kínálnak egy-egy ilyen épületet, de például a közelmúltban bocsátották árverésre azt a kastélyt, ahol Mozart utolsó zeneművét alkotta.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció / forrás: Shutterstock/Simone Padovani