Michael Schumacherről beszélt Sebastian Vettel a szomorú évforduló előtt

2023.12.23. 11:28 Módosítva: 2023.12.23. 15:37
Michael Schumacher síbalesetének tizedik évfordulója előtt Sebastian Vettel megszólalt a Formula–1 legendás alakjáról. Nem sokkal az incidens után a négyszeres F1-bajnok (akinek Schumacher volt a példaképe) küldött egy szöveges üzenetet a barátjának, ezt követően vált világossá számára a baleset mértéke.

A Red Bull-lal sikert sikerre halmozó Vettel a dpa német hírügynökségnek azt mondta, bármi is történjék, Michael Schumacher neve örökre fennmarad, írja a Bild.

„Az idő természetesen nem állhat meg, nem élhetünk a múltban. Ugyanakkor Michael sikerei és statisztikái mindig velünk lesznek. Különleges kötődése volt a Ferrarihoz, ahol összerakott egy győztes csapatot, ezt sem veheti el tőle senki” – jegyezte meg.

Vettel többször is elmondta, hogy a hétszeres világbajnok Schumacher volt a példaképe. A 2013 végi franciaországi baleset után Vettel küldött neki egy sms-t, hogy megkérdezze, minden rendben van-e. Ezután vált világossá számára a baleset mértéke.

Minden korszaknak megvannak a maga hősei és hősnői, tette hozzá Vettel, aki úgy gondolja, másképp látja Schumachert, mint a jelenlegi generáció tagjai. „Most nehéz elképzelni, de egy Michael Schumachert vagy egy Michael Jordant idővel másképp fognak megítélni az emberek” – véli Vettel, aki 2022 végén vonult vissza.

A mai fiatalok számára Michael Schumacher kevésbé ismert név, mint a korombelieknek. Michael az én generációm hőse volt. Lehet, hogy a jövőben Lionel Messi talán kevésbé lesz ismert a futballrajongók körében, mint Erling Haaland. De ezzel nincs semmi baj, minden korszaknak megvannak a kiemelkedő alakjai

– zárta gondolatai a volt Ferrari-pilóta.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él, családja pedig semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. A sportlegenda közeli hozzátartozói többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.

Felesége, Corinna a 2021-ben  Schumacherről  készült Netflix-dokumentumfilmben csak annyit mondott férjéről, hogy a balesete óta „más, de itt van”.

Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher nemrég interjút adott a német Bunte magazinnak, amiben a bátyja síbalesete is szóba került.