Hihetetlenül nagyot fordul az időjárás az ünnepek alatt, erre készüljön!

Budapest, főváros, karácsonyi vásár, Bazilika, advent bazilika, Szent István Bazilika, ünnepek, karácsony, 2023. 11. 17.
Budapest, 2023. november 17. Az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár a megnyitó napján Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren 2023. november 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Vasárnap még eshet a hó, karácsony első napján azonban 15 fokig is melegedhet a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Szenteste napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Főleg reggelig, illetve az esti órákban fordul elő kisebb eső, szitálás. Eleinte az Északi-középhegységben havas eső, hó is lehet - írja a Köpönyeg.hu. A délnyugati szél élénk lesz.

Enyhe idő várható 10-11 fokos maximumokkal.

Enyhe idő lesz az ünnepek alatt - Illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony első napján még gyakran lesz erősen felhős az ég, de kevés napsütés mindenhol lehet. Elszórtan fordul elő záporeső. Erős marad a délnyugati szél. 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony második napján változóan felhős időre van kilátás, akár többórás napsütéssel. Elvétve fordul elő zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik.

11 fok körül valószínű a csúcsérték.

Szerdán és csütörtökön reggelre párás, napközben változóan felhős időre van kilátás. Csak néhol lehet gyenge eső. Marad az enyhe, 10 fok körüli idő.