szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dzsúdló arról is beszélt, nagyon izgalmas a mai magyar popzene, de hiányzik egy női előadó, aki legalább a Budapest Parkot megtöltené.

„Az újkori popzenének mindenféleképpen eszköze a politizálás. Régen nem volt meghatározó, inkább csak az undergroundot jellemezte, most már a nagyszínpadokon is megjelenik. És nekem is a faszom kivan, én is sokszor eszköztelennek érzem magam, és én is nagyon sokszor elszomorodom attól, ami történik, de közben meg közszereplőként nagyobb a felelősségem” – mondta a 24.hu-nak adott interjújában Dzsúdló, azaz Juhász Márton popzenész.

Hozzátette:

Szerintem, ha valaki mindenképp nyilatkozni akar közszereplőként, akkor azt vagy tegye kurva viccesen, iróniával és okosan, mint Krúbi, vagy könyörgöm, sehogy.

A témáról szólva beszélt arról, hogy „amikor kirobbant az izraeli–palesztin háború, mindenki rakosgatta ki a zászlókat a közösségi médiában. Muszáj volt kitenni. Én is kaptam ilyen üzeneteket, hogy nem érzem-e a felelősségem ebben, és úgy remegett a kezem, hogy kapásból visszaírjak. Az izraeli–palesztin ellentét tényleg egy nagyon bonyolult dolog. Emberek csak úgy kirakják az izraeli zászlót, de az izraeli zászló kiknek szól? A civileknek? Mert akkor értem, de ha az izraeli kormánynak, akkor már nem értem.”

Dzsúdló, aki ma a legfelkapottabb magyar zenészek közé tartozik, és december 29-én ad már telt házas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, úgy véli: „Szerintem most nagyon izgalmas a popzenénk. Megvannak a fő karakterek, mindegyikük egy picit más ízt ad. Beton.Hofi, Azahriah, Carson Coma, Krúbi, ez egy nagyon széles új paletta.

Én egy dolgot veszettül hiányolok még, az pedig egy jó női előadó. Legalább egy, aki elad hétezer jegyet a Budapest Parkban.

Vannak nagyon kedvelt hazai női előadóim, de valahogy a mainstream színtéren még nem látok ilyet, és azt gondolom, hogy hatalmas szükség lenne rá.” Hozzátette, Sisi sikerének örül, bár a Parkot még ő sem tölti meg. Sisivel készült nagyinterjúnk itt olvasható:

Sisi: Azt akarom, hogy mindenki, akinek külön-külön szar, együtt boldog legyen

Nehéz családi körülmények közül jön, meggyűlt a baja az oktatási rendszerrel is, mára viszont ő az egyik legizgalmasabb feltörekvő női előadó a hazai zenei életben, aki ráadásul egy elég erősen férfiak dominálta világban áll helyt rapperként. A 24 éves Sisivel nem rég megjelent albuma, a Sistahood kapcsán beszélgettünk zenéről, hitről, józanságról, modellkedésről, húzós kamaszévekről.

Dzsúdló beszélt arról is, sosem mérlegeli, hogy a zenéje „lökést adhat” azoknak, akik nem értik az iróniát. „Magamnak tartozom felelősséggel, hogy mit képviselek, mi az üzenetem. Nem csinálok emiatt máshogy zenét. Ha írok egy számot, ami egyértelműen a kurvákról szól, ami egy kurvázós zene, mint például a Rosszlány, akkor nem fogok azért felelősséget érezni, hogy most ez megrontja a kisfiúk vagy a kislányok lelkét, mert hogyha én ezt akarom mondani, az az én üzletem magammal” – mondta.