szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A sztori ötven évvel az előző folytatás után játszódik, a maradék emberek hanyatlásának korában. Megjelent hozzá a magyar szinkronos előzetes.

Megjelent a magyar szinkronos előzetes A majmok bolygója: A birodalom című filmhez, amelyet 2024. május 23-án mutatnak majd be a magyar mozik.

A majmok bolygója című Pierre Boulle-regényből először 1968-ban készült film Charlton Heston főszereplésével, majd az eredeti filmekből 2011-ben készült reboot, amelynek már szintén két folytatása készült. A következő epizód lesz A birodalom.

Az IGN azt írja a következő film sztorijáról: „A sztori több évvel A majmok bolygója: Háború után játszódik. Cézár megküzdött riválisaival és a gonosz emberekkel, majd elvezette népét az „ígéret földjére", egy oázishoz, ahol új életet kezdhetnek az intelligens csimpánzok és társaik. Ezt persze már a vezér nem élhette meg, ő csak a kezdő löketet adta. Itt elkezdett kibontakozni az új majomcivilizáció több, egymással versengő klán tartja uralma alatt a vidéket. Közben az emberek visszafejlődtek, pontosabban civilizáció híján az újszülöttek már nem tudnak intelligens lényként felcseperedni, így vademberként tengetik életüket. Ember híján eltűnik a gonoszság és a zsarnokság? Nem, közel sem, ugyanis Cézár után egy új zsarnok ragadja magához a hatalmat, aki még a történelmet is át akarja írni, eltitkolva azt, hogy volt olyan, hogy emberiség és intelligens emberi faj. Egy másik majom, Cornelius, Cézár fia (Owen Teague) viszont azért küzd, hogy népe minden értelemben szabad legyen: ne csak az embertől, hanem mindenféle elnyomó erőtől.”