szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„El kellett volna olvasnom a könyveket, ahogy Alan Rickman tette” – mondta a színész.

Gary Oldman középszerűnek tartja a Harry Potter filmekben nyújtott játékát – írja a Variety a színésznek egy podcastban elhangzott szavaira hivatkozva. „Talán, ha elolvastam volna a könyveket, mint Alan (Rickman – a szerk.) és tudom előre, hogy mi fog történni, máshogy játszottam volna” – mondta a színész a Harry Potter és az azkabani fogoly című filmre utalva, ahol először jelent meg Harry Potter keresztapjának, Sirius Blacknek a szerepében.

Mindehhez érdemes hozzátenni, hogy Oldman meglehetősen kritikus saját magával szemben. Ahogyan a podcastben is kifejtette: „Ha valaha is úgy állnék fel egy film elől, amelyben játszottam, hogy Istenem, de csodálatos vagyok, az egy nagyon szomorú nap volna, mert a következő szerepében mindig jobb akar lenni az ember”.

Ez persze nem jelenti azt, hogy Oldman ne lenne hálás a Harry Potter franchise-nak, hiszen bizonyos értelemben Christopher Nolan Batman filmjeivel karöltve megmentették a karrierjét. Nem mintha elhasználódott volna, csupán sok szerepet volt kénytelen abban az időszakban visszautasítani, mivel épp túl volt egy váláson és elnyerte a fiai fölötti felügyeleti jogot is. Ez akkor történt, amikor a nagyobb produkciók forgatási helyszíneit átköltöztették Magyarországra, Csehországba vagy Ausztráliába, és Oldman nem akart utazni a gyerekei miatt, így nagyon jól jöttek neki a Potter- és a Batman-filmekben felkínált szerepek.