Bodrogi Gyula szerint két dolog nélkül nem létezik a színház, az egyik a színész

DSC6265
2024.01.01. 08:09
„A színpadon nem vagyok fáradt, ha kell, felugrok és táncolok – nem tudom, hogy van, de esküszöm, hogy igaz” – mondta Bodrogi Gyula, aki szerint két dolog nélkül nem létezik a színház: az egyik a színész, a másik a közönség. A közönségnek szerepe van, néha dermedten néz, néha nevet, néha sír. Szilveszterkor a Nemzet Színésze köszöntötte az RTL nézőit.

„Ebben az évben sok mindent csináltunk, prömiereket, filmet” – mondta Bodrogi Gyula, aki ennek ellenére nem a „szörnyű, borzalmas volt az évem” értékelést adta, „ahhoz úgy látszik, még meg kell öregednem”.

A jóisten adománya, hogy el tudom magamról hitetni, hogy mindig jókedvű vagyok

– mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek kevés olyan év van a háta mögött, amire nem emlékszik vissza szívesen. A színész a kisfilmben fényképet mutat a dédszüleiről az unokájának, aki az elmondása szerint még sose látott képet róluk. Bodrogi Gyula hangsúlyozta, milyen fontos a család.

Egyedül vette át a vasdiplomát

A Nemzet Színésze tavaly kapott vasdiplomát, ami azt jelenti, hogy 65 évvel ezelőtt végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Az elismerést már csak egyedül vehette át az osztályából.

Azt mondja, napközben, ha nincs a színházban, el tud fáradni, a színpadon azonban akár táncra is perdül, és nem érez fáradtságot. Beszélt arról is, hogy mit kíván az új évre. Bodrogi Gyula 2024-ben lesz 90 éves. 

(Borítókép: Bodrogi Gyula. Fotó: Kaszás Tamás / Index)