Brutális erejű földrengés rázta meg Japánt, szökőárriadót is elrendeltek: itt vannak a részletek!

2024. jan 1. 10:11
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Magyarországon is érezhető földrengés volt az éjjel / Illusztráció: Pixabay

7,6-os erősségű földrengés rázta meg Japánt / Illusztráció: Pixabay

Japán nyugati részét akkora földrengés sújtotta, hogy az országban ezt követően szökőárriadót rendeltek el.

Hétfő délután hatalmas, 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Japán nyugati részét, ezt követően pedig szökőárriadót rendeltek el az országban, erről számolt be a CNN, míg a BBC tudósítása szerint a földrengés nagyobb, 7,6-os erősségű volt.

A földrengés helyi idő szerint 16 óra 10 perckor következett be az Ishikawa prefektúrában lévő Anamizutól 42 kilométerre északkeletre, mélysége pedig 10 kilométer volt. A hatalmas rengést a szolgálat szerint erős utórengések sorozata követte: Anamizutól 58 kilométerre északkeletre 5,2-es erősségű utórengésről érkezett jelentés, így a japán meteorológiai szolgálat bejelentette, hogy szökőárriadót rendelnek el a Nyugat-Japán partvidékekre.

Földrengés rázta meg Horvátországot

Földrengés rázta meg Horvátországot

A japán közszolgálati televízióban nagy betűkkel, villogva jelent meg az „evakuáció” felirat, amely felszólította az ott élőket, hogy a téli időjárás ellenére meneküljenek a magasabban fekvő területekre.

Az ország legnagyobb atomenergia-üzemeltetője, a Kansai Electric pedig közölte, hogy az érintett területen lévő atomerőművekben nem történt semmilyen rendellenes dolog.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

földrengés

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

Földrengés japán Szökőárriadó riadó erős