Nyolc év után új albummal térhet vissza Britney Spears

GettyImages-945555308
2024.01.01. 10:16
Egy bennfentes állítása szerint Charli XCX-et kérhette fel Britney Spears, hogy írjon számára dalokat, amelyekkel idén újra betörhet a zeneiparba.

Britney Spears hosszú évek óta nem adott ki albumot, illetve nem vállal fellépéseket sem, amiért részben mentális állapotának romlása, illetve a gyámság alatt töltött viszontagságos időszak okolható. Az énekesnő még 2021-ben lett a maga ura, azt megelőzően pedig az édesapja jóváhagyására volt szüksége szinte mindenhez.

Az előadónak októberben jelent meg memoárja A bennem lévő nő címmel, amiben saját szemszögéből mutatta be karrierjét, annak minden mélypontjával együtt. Ezzel egyetemben pedig olyan kijelentések is olvashatóak a kötetben, miszerint jelenleg saját magára szeretne koncentrálni, és nem gondolkozik azon, hogy visszatér a zeneiparba.

Az általa elmondottakkal szöges ellentétben áll egy bennfentes nyilatkozata, miszerint Spears 2024-ben nagy dobással készül. A forrás kifejtette, az énekesnőnek idén lesz 25 éves az első albuma, a Baby One More Time, amit azzal ünnepelne, hogy egy új lemezzel tér vissza. 

Idén lesz nyolc éve, hogy Britney Spears kiadta legutóbbi albumát, a Gloryt, amelyet a hírek szerint 2024-ben egy újabb követhet. Egy informátor ugyanis arról számolt be a The Sunnak, hogy az énekesnő felkérte a brit popsztárt, Charli XCX-et, hogy írjon számára dalokat. Elmondása szerint ugyan a felek még nem találkoztak egymással, Spears nagyjából felvázolta pályatársa előtt, hogyan képzeli el az újabb szerzeményeket.

A Britney-albumot szigorúan titokban tartják. A kulisszák mögött már egy ideje folyik a munka, hogy összegyűjtsenek egy csokornyi slágert, és Britney berobbanhasson

– mondta, hozzátéve, Charli XCX a 21. század egyik legnagyobb popsztárjaként ismert, és már sok sláger fűződik a nevéhez (köztük Camila Cabello és Shawn Mendes dala, a Senorita).

Az év elején stúdióba vonult, hogy készítsen néhány dalt Britney útmutatása alapján, és amire vágyik. Egy igazán erős számmal állt elő, amely várhatóan felkerül az albumra, ami Britney csapatának reményei szerint 2024-ben jelenik meg

– jelentette ki a forrás. 

(Borítókép: Getty Images)