Több halálos tragédia is történt szilveszterkor

2024.01.01. 09:58
2023 utolsó estéjén kétszáznál is több segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, a legtöbb esetben tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Szilveszter estéje halálos áldozatokat is követelt.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal hívták a tűzoltókat – számolt be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a tűzoltóknak.

Halálos áldozatokat is követelt a tűz az év utolsó napján.

Egy társasházi lakás egyik szobája égett ki este kilenc óra előtt a főváros IX. kerületében, ahol egy ember életét vesztette. A Tolna vármegyei Pálfán egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze gyulladt ki, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Zsámbokon pedig egy családi ház szobájában egy ágy gyulladt meg, egy idős ember vesztette életét, feltételezhetően a tűz során kialakult füst miatt.

Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat.

Tűzijáték csapódott be egy tízemeletes társasház hetedik emeleti lakásának ablakán

este tizenegy óra körül a sárvári Deák Ferenc utcában. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Szilveszterkor több esetben állatmentéshez is riasztották a tűzoltókat.

Sokan túlzásba vitték az alkoholfogyasztást

A mentők országszerte 3103 esetet láttak el szilveszterkor – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Győrfi közleménye szerint közlekedési balesetek, verekedések, tűzesetek sérültjei és belgyógyászati rosszullétek mellett 206 embert szállítottak kórházba a mentők túlzott alkoholfogyasztás miatt. Közülük 28-an kiskorúak voltak – tette hozzá.

A szóvivő jelezte, hogy a mentőket országszerte 14 esetben riasztották pirotechnikai eszközzel kapcsolatos kéz-, arc- és szemsérülésekhez.