DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

F1-Archív: Alonso jöhet Hamilton helyére

A Renault újra világbajnoki kihívó lenne, Hamilton a boldogság miatt szárnyal, a Mercedes dominanciája pedig felülmúlja a Schumacher-Ferrari párosét is. Újévi F1-es hírcsokor.

2023: A Red Bull F1-es alakulatának tervezőzsenije, Adrian Newey arra számít, hogy 2023-ban mindkét rivális topcsapat - a Mercedes és a Ferrari is - előrelép, így jobban megizzasztják őket.

2022: A 2009-es világbajnok Jenson Buttont tavaly nevezték ki a Williams tanácsadójának, de a Covid-korlátozások miatt nem tudott elég időt tölteni az istállónál: mivel tévésként is dolgozott, a Sky Sports stábjának buborékjába sorolták, nem vegyülhetett williamsesekkel. A brit arra számít, hogy az enyhített szabályok miatt aktívabb tud lenni 2022-ben.

2021: „A mi dominanciánk nagyobb, mint Michaelé és a Ferrarié” – ezt jelenti ki Toto Wolff, a zsinórban hét egyéni és konstruktőri vb-címet nyert Mercedes csapatfőnöke.



2020: Max Verstappen felpörgetheti az F1-es fejlődését – ez Alex Albon véleménye újabb szezonja előtt a Red Bullnál.

2019: A boldogság a kulcsa annak, hogy Lewis Hamilton a valaha volt legjobb formájában versenyez. Ez a Mercedes-főnök, Toto Wolff megfigyelése.

2018: „A Mercedes meg van velem elégedve” – jelenti ki határozottan a Force Indiánál vitézkedő pártfogoltjuk, Esteban Ocon.

2017: A technikai igazgató, Bob Bell komoly reményt fűz a Renault-hoz érkező Nico Hülkenberghez. Biztos benne, a német a helyes irányba tereli majd a francia alakulatot.

2016: Hajlandó kompromisszumokat kötni a Mercedes, ha az kiszámíthatatlanabbá teszi a Formula-1-et. Legalábbis a motorokat tekintve.

2015: Ha nem Hamilton, akkor Alonso – a Mercedes legalábbis a spanyolt vette célba, amennyiben a címvédővel nem sikerülne megegyezniük a 2016-os szezont illetően.

2013: „Nélküle lehetetlen lett volna” – Adrian Newey-t dicsőíti így Mark Webber, aki úgy véli, a technikai guru nélkül a Red Bull aligha lenne most a világ tetején.

2012: Kifizetődik majd a Ferrari szerint az a technikai átszervezés, amit a csalódást keltő 2011-es szezon után eszközöltek az istállón belül. A Red Bullt és a McLarent vette célba a maranellói gárda.

2011: Rubens Barrichello szerint az a Williams, amivel teljesítették a szezont, egy igen agresszív versenygép, és kiváló alapja lehet egy versenyképes új autónak.

2010: A csapatfőnök, Bob Bell a Renault nagy terveiről vall: a következő szezonban újra világbajnoki címekért harcolnának.

2007: 1978 világbajnoka, Mario Andretti roppant büszke az unokájára, Marcóra, aki F1-es autót tesztelhet. Reméli, ez beindíthatja a karrierjét.

2006: Fernando Alonso nem számít arra, hogy világbajnoki győzelmével megkezdődne az ő dominanciája a Formula-1-ben. Szerinte tőle nem várható akkora sikerszéria, mint Michael Schumachertől.

2004: Az áprilisban esedékes, legelső Bahreini Nagydíj szervezői szerint a csapatoknak egyáltalán nem kell terrortámadásoktól tartaniuk az országban, annak ellenére sem, hogy igencsak aggasztó a biztonsági helyzet az elmúlt időben.

2001: Allan McNish egyáltalán nem érzi öregnek magát ahhoz, hogy letegyen a Formula-1-ről. Hiszen még csak 31 éves.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: