A halál hírnökének tartották ezt a cuki majmot - 9 állat, amihez babona köthető

Szőrösek és cukik - ám ez csak a látszat. Ezekhez az elátkozott állatokhoz borzasztó babonák köthetők.

9 babonás állat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyesek nevetségesnek tartják, másoknak akár az életét is meghatározza egy-egy babona. Akár hiszel bennük, akár nem, mai napig rengeteg hiedelem kering a köztudatban.

Vannak olyanok, amik rossz ómennek számítanak, mások szerencsét hoznak. Manapság már kevesen veszik komolyan, ha egy fekete macska elsétál előttük, azonban ez nem volt mindig így. Sok nép azt állítja, vannak olyan, szörnyű átkot hozó állatok, amiket muszáj elkerülni, különben borzalmas dolgok fognak történni a közeljövőben.

9 állat, amihez babona köthető

A világ minden táján vannak olyan állatok, amik megjósolják a halált vagy egyéb balszerencséket. Az állatvilággal kapcsolatos átkok sok kultúrában felbukkannak, most ebből mutatunk tízet. Olvass további 7 meglepő babonáról ide kattintva! 

Mért balszerencsés nap péntek 13? Olvass tovább! 

Egy évben többször is van úgy, hogy a naptár péntek 13-ra fordul, ilyenkor pedig sokan, akik babonásak, baljós jeleket fürkésznek, különös hiedelmeket mormolnak, és másokat is figyelmeztetnek arra, hogy a balszerencse köztünk jár.

Miért nem szabad fésülködni péntek 13-án? A sóval is érdemes óvatosan bánni

Péntek 13-át sokan balszerencsés napnak tartják.

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük