Kovács Sarolta visszavonul

„Közel 25 év… Még leírni is sok, mégis olyan gyorsan el tud repülni, ha az ember azt csinálja, amit szeret. Nekem ez megadatott” – írta bejegyzésében a sportolónő.

Elmondása szerint élsportolói pályafutása egy nagy fordulóponthoz érkezett. Eljött az ideje, hogy végleg szögre akassza a cipőjét, és befejezze az aktív sportolói pályafutását.

1998-ban ismertem meg az öttusát és rögtön a szerelmese lettem. Egyből tudtam, hogy ez az én világom. Imádtam minden percét, a mélypontokkal együtt, hiszen ezek is kellettek ahhoz, hogy azzá váljak, aki most vagyok. Nagyon sokat köszönhetek a sportágnak, rengeteg helyre eljutottam, sok mindent megélhettem – magyarázta Kovács Saci.

Kifejtette, hogy nehéz volt ezt a döntést meghozni, de úgy érezte, hogy ő elért mindent, amit szeretett volna.

„Méltón vonulhatok vissza számtalan szép emlékekkel a tarsolyomban!” – írta.

Sérülés, vagy más tényező miatt nem minden sportolónak adatik meg, hogy a csúcson tudja abbahagyni a versenyzést, ezért is érzi magát nagyon szerencsésnek, hogy a Tokióban szerzett bronzéremmel tudta a pályafutását megkoronázni.

Azonban nem búcsúzik teljesen, ugyanis marad továbbra is az öttusánál, de már a másik oldalról, ahonnan segíteni tud a fiataloknak. Edzőként folytatja a munkát klubjánál, a Volán Fehérvárnál, ahova mindig is tartozott.

„Hálás vagyok az embereknek, akik az utamon végig kísértek, támogattak és bíztak bennem. A sportágnak is végtelen hálás vagyok, mert rengeteg mindent kaptam a sikereken túl. Bízom benne, hogy a sok törődést, figyelmet és segítséget vissza fogom tudni adni a fiataloknak. Örülök, hogy ennek a nagy családnak én is a tagja lehettem és lehetek! 2024-től egy ajtó bezárul, de sok új kinyílik. Izgatottan várom a folytatást!” – zárta sorait az olimpiai bronzérmes.

Objektum doboz

Írta a Magyar Hírlap