Van ilyen? Tévedésből idegen embriókat ültettek egy nő méhébe, szülés után kellett visszaadnia őket

2024. jan 1. 16:32
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Majdnem otthagyták a kisbabájukat babakocsistól a fiatal szülők egy budapesti kisboltban. / Fotó: Pexels, Illusztráció /

Sok év küzdelem után az orvosok hibája miatt elveszítették ikerlányaikat / Fotó: Pexels, Illusztráció /

Óriási baklövést követtek el egy klinikán. Évekig küzdött a gyermekáldásért egy nő, most pedig azok után, amin keresztül ment, hat héttel a szülést követően a biológiai szülőknek kellett átadnia a csecsemőket. Hogyan történhetett ez?

Sokan évekig küzdenek azért, hogy lehessen gyermekük, műtétek sokaságán esnek át, majd hatalmas az öröm, amikor végre megadatik a gyermekáldás. A Queensben élő koreai-amerikai házaspárnak azonban életük legcsodásabb napja egyben a legnehezebb is volt, ugyanis mint kiderült, a teherbeesésért küzdő pár női tagjának méhébe korábban idegen embriókat ültettek be az orvosok, ezáltal pedig szülést követően a biológiai szülőknek kellett átadnia az újszülötteket.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A házaspár, akire a bírósági iratok csak AP-ként és YZ-ként hivatkoznak, hosszú éveken keresztül küzdött azért, hogy lehessen gyermekük, majd elköltöttek nem kevesebb mint 100 ezer dollárt (34 millió 726 ezer forintot) a dél-kaliforniai Cha Fertility Klinikán. Ott már sikeresen megtörtént a megtermékenyítés: ikerlányokat várhattak. Nem gondolták akkor még azonban, hogy hatalmas hibát követtek el az orvosok.

Később kiderült, hogy két másik pártól származó fiúkkal jött ki a hölgy a szülőszobából, így pedig hat héttel később mindkettejüket át kellett adniuk a biológiai szülőknek, miközben közülük is az egyik anya egy másik pár gyermekével volt várandós. A súlyos tévedés következtében minden érintett beperelte a klinikát, hiszen mindannyian tartós érzelmi traumát éltek át, és ebből nem fognak egy könnyen felépülni. A jogi iratokban még arról is esik szó, hogy lehet, hogy azt sem fogják soha megtudni, mi történt a saját embrióikkal, hiszen most már abban sem tudnak bízni, hogy azok a saját embrióik, melyekről a klinika azt állítja, írja a Daily Mail.

Amikor a boldogság tragédiává válik...  – A perinatális gyász az anyák és az apák számára is hatalmas érzelmi és mentális kihívás

Amikor a boldogság tragédiává válik... – A perinatális gyász az anyák és az apák számára is hatalmas érzelmi és mentális kihívás

AP és YZ hat hétig nevelte a babákat a szülést követően, és azóta is sajátjukként tekintenek rájuk, emellett embertelennek tartják azt is, hogy az orvosok miatt szét kellett választaniuk az ikreket, akik születésüktől fogva összebújva aludtak.

Az egyik kisfiú szülei, Anni Manukyan és férje, Ashot szintén perlik a klinikát, hiszen mélyen megérintette őket AP és YZ traumája és fájdalma. Anni arról számolt be, hogy a kisbaba átadása egy szállodában történt meg, így a két anya találkozása is szívfacsaró volt.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

baba

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
baba Mesterséges megtermékenyítés újszülött Kórház Hiba trauma