Emlékszel Danielle Steelre, a romantikus könyvek írónőjére? 76 évesen így éli az életét

Az írónőnek a szenvedélye a munkája, nem csoda, hogy mai napig aktívan alkotja romantikus regényeit.

Így él Danielle Steel ma
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Danielle Steel amerikai írónő romantikus regényeiről lett igazán ismert. Amibe belekezdett, szinte törvényszerűen bestseller lett.

Ő minden idők egyik legkelendőbb fikciós írója. Steel hihetetlenül termékeny, 19 évesen fejezte be első kéziratát, mára pedig közel kétszáz könyve jelent meg. 

Így él ma Danielle Steel

A 76 éves szerzőnő továbbra sem szenved írói válságban. Steelnek Párizsban és San Franciscóban is van egy-egy ingatlanja, utóbbi egy 55 szobás valódi luxuskúria. Félénk, ritkán ad interjút, és meglehetősen visszavonult életet él, az írást azonban ma is szenvedélyesen űzi. 1946 óta ugyanazon az Olympia írógépen alkotja meg szövevényes szerelmi történeteit, és azt állítja amíg él, írni fog.

profimedia-0793948930

A Glamournak adott interjúban elárulta, hogyan telnek napjai. Elmondása szerint napi húsz órát dolgozik, ami többnyire abból áll, hogy kasmír hálóingben ül az íróasztalnál, étcsokit nassol és gépel. Jövedelmező hobbi az övé: az elmúlt évtizedekben több mint 350 millió dolláros összeget keresett regényeivel.

Magánélete olyan, akár a történetek, amiket megírt. Ötször volt férjnél, született hét gyermeke és még két fiút is sajátjaként nevelt. Első férjéhez 18 évesen ment hozzá, akitől megszületett első gyermeke, Beatrix. Második férjét még első házassága alatt ismerte meg egy börtönlátogatás alkalmával. Steel elvált, és hozzáment második férjéhez, aki akkor még büntetését töltötte. Harmadik férje drogfüggő volt, és nem mellesleg magyar származású. Tőle is lett egy gyermeke, azonban csak két évig voltak házasok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Negyedik férjétől öt gyereke született, és a férj előző kapcsolatában született csemetéiről is gondoskodott. Steel kilenc gyermekre vigyázott, miközben egymás után adta ki a könyveket. Negyedik házassága 17 évig tartott, majd az ötödik még 4 évig. Az írónő 2002 óta nem ment hozzá senkihez.

Gyermekei különböző karriert futottak be, de senki nem követte édesanyja nyomdokait. Gyakran terápiaként tekint az írásra, 19 éves gyermeke öngyilkosságát például a Hullócsillag című kötetben dolgozta fel. 

Így néz ki az egyik legsikeresebb írónő, a 70 éves Nora Roberts 

Nem véletlenül cseng olyan ismerősen Nora Roberts neve, hazánkban rengetegszer tűzik műsorukra a regényeiből készült filmeket a különböző tévécsatornák. Az írónő tollából olyan alkotások származnak, mint a Bukott angyal, az Azúrkék égbolt vagy A múlt titkai.

A világ egyik legsikeresebb írónője: 70 évesen ilyen csinos Nora Roberts

Nora Roberts 1979 óta ír különböző műfajú regényeket.

Elolvasom

(Képek forrása: Profimedia, Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük