20 éves a Kontroll: a régi karakterek mellett új arcok is megjelennek a film második részének jubileumi, fiktív előzetesében

2024. jan 1. 20:07
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Zsigmond Emőke lett a Kontroll fiktív folytatásának a főszereplője. / Fotó: Blikk, Varga Imre /

Zsigmond Emőke lett a Kontroll fiktív folytatásának a főszereplője / Fotó: Blikk, Varga Imre /

Elmúlt húsz éves Antal Nimród Kontroll című kultikus remekműve, a kerek évfordulót egy fiktív második rész előzetesével ünnepli a stáb és a BKK közösen.

A Kontroll című film 2023 novemberében volt húsz éves, a stáb és BKK pedig közösen úgy döntött, hogy ezt a kerek évfordulót érdemes lenne ehhoz méltó módon megünnepelni, így jelenhetett meg a Kontoll 2 - Kísért a múlt névre keresztelt trailer, ami az eredeti film "következő" részét harangozza be. Azonban ez mind csak fikció, a Kontrollnak nem lesz második része, Antal Nimródnak esze ágában sincs folytatni a történetet, azonban ez az előzetes felidézi az emberben az eredeti film hangulatát, ezzel kedvet adva ahhoz, hogy újra nézzük azt.

Érdekesség, hogy a trailer alapötletét és rendezését Mátyássy Bencének köszönhetjük, aki az eredeti, 2003-as remekműben a "Gyalogkakukk" szerepét látta el. Az eredeti szereplők közül Csányi Sándor kivételével mindenki szerepel a két perces alkotásban. Badár Sándor a TikTokról és az Instagramról, Nagy Zsolt valami csajról, Balla Eszter pedig a válásáról magyaráz, Mucsi Zoltán adja magát, Pindroch Csaba karaktere pedig maguk sem nagyon értjük, miről beszél, de az biztos, hogy nem illik a kontextusba.

A régiek mellett feltűnik egy új arc is Zsigmond Emőke, aki főszereplőként a képkockák alapján, Csányi karakterének nyomába lépve nyomoz, kúszik-mászik és végzi a munkáját.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

kontroll

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
kontroll Antal Nimród Zsigmond Emőke Nagy Zsolt Pindroch Csaba