szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Alaposan elkésett a fogadására kijelölt katari külügyi államtitkár.

Csütörtökön néhány órás hivatalos látogatásra Katarba érkezett Frank-Walter Steinmeier német elnök, de a dohai repülőtéren nem fogadta senki – számolt be a Deutsche Welle.

A portál szerint Steinmeier érkezésére készült a katari diplomácia, ugyanis a vörös szőnyeg ki volt terítve a repülőgép lépcsője elé, a katonai díszőrség felállt a fogadására, sőt Németország katari nagykövete, Lothar Freischlader is a helyszínen volt. Az elnök fogadására alkalmas katari tisztviselő viszont egy sem, igaz, Steinmeier a tervezettnél valamivel korábban érkezett.

Az államfő végül fél órát várakozott a tűző napon a Bundeswehr Airbus A350-esének ajtajában, mielőtt Szultan al-Muraichai, Katar külügyi államtitkára megérkezett, hogy fogadja őt.

Steinmeier ezt követően Katar emírjével, Tamim bin Hamad Al Thani sejkkel találkozott, és diplomáciai források szerint a Hamász által még fogva tartott német túszok szabadon bocsátásának ügyében tárgyalt. A német elnök közel-keleti körútja során a napokban megfordult Izraelben és Ománban is.