szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A művész 39 éves volt.

Méltósággal viselt, gyors lefolyású betegség következtében január 2-án elhunyt Futaki Attila, a kortárs képregény Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikáló, meghatározó alakja. A gyászhírt családja közölte a prae.hu művészeti portállal.

Futaki Attila Békéscsabán született, és már kiskamasz korában foglalkoztatta a képregénykészítés. A Magyar Képzőművészeti Egyetem mellett a firenzei nemzetközi képregényiskolában tanult.

Első magyar nyelvű albuma 2009-ben jelent meg Spirál címmel a Magvetőnél és Franciaországban az Editions Carabasnál. Magyarországon és külföldön is rendszeresen publikált. A Disney/Hyperion Books megbízásából ő rajzolta a Percy Jackson-sorozat három részét.

Szakmailag az egyik legsikeresebb képregénye a Scott Snyder és Scott Tuft regényéhez készített Severed volt. Külföldi munkái között volt még a Franciaországban kiadott Le tatoueur-t, amely Magyarországon is megjelent folytatásokban.

Több francia és amerikai kiadó elismert munkatársa volt, illusztrációival a New York Timesban, a GQ-ban, a The Atlanticben, a The Interceptben, a Forbesban és a Frankfurter Allgemeine Zeitungban is találkozhattak az olvasók.