Kiderült, mennyit keres a darts legújabb sztárja, Luke Littler

Luke Littler, darts
Vágólapra másolva!
Habár tény, hogy csupán egy hajszállal maradt le a fődíjról, és nem ő lett a legújabb darts-világbajnok, ettől függetlenül olyan sok pénzt keresett a verseny ideje alatt, amennyiről a korabeli tinik még álmodni sem mernek. 
Vágólapra másolva!

Luke Littler azt követően került reflektorfénybe, hogy 16 éves létére 6-2-re kiütötte a korábbi világbajnok Rob Crosst, és bejutott a darts-vb döntőjébe. Annak ellenére, hogy a 2023–2024-es PDC-dartsvilágbajnokságot végül Luke Humphries nyerte, miután 7:4-re legyőzte az fiatal sztárt, Littler nem búsul. Amellett, hogy van egy nagyon dögös 21 éves barátnője, igazán szép summát is keresett a verseny ideje alatt, és sokak szerint ez még csak a kezdet!

Az elmúlt hetekben a sportág legnagyobb neveit sorra kiejtve, és még mielőtt a döntőben Humphries kiütötte volna, Littler nem kevesebb mint 200.000 fontot (88 millió forintot) zsebelt be, ami eltörpül a PDC-nél a verseny előtt szerzett 2.500 fontja (egymillió forintja) mellett. Szakértők szerint azonban a tinédzser a szponzori szerződések és reklámok révén a következő években ennél jóval többet is zsebre tehet.

Luke Littler, a legújabb darts-szenzáció Forrás: pdc.tv/news/2023/12/21/fearless-littler-eyeing-more-ally-pally-history

A szponzorációs és marketing tanácsadó Nigel Currie elmondása szerint a darts nem olyan jövedelmező, mint más egyéni sportág, Littler azonban hamarosan mégis hatalmasat kaszálhat. Currie a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy Littler óriási követőtábora kulcsszerepet tölt be abban, hogy jelentős reklám és szponzorszerződéseket köthessen. A fiatal játékos a közösségi médiában igazi szenzációvá vált, csak az Instagramon több mint 679.000 követőre tett szert. A Premier League labdarúgói, köztük az angol válogatott Declan Rice és James Maddison is lefotózták őt.

Egy korábbi tornagyőzelem után Littler úgy ünnepelt, hogy megevett egy hatalmas adag kebabot. Azóta az egyik londoni kebabozó egy életre szóló ingyen kebabot ajánlott neki.

Forrás: BBC Business