Eladó a Mini-Versailles, egy 28 szobás kastély

kastély, mini-Versailles, Kent
Az Oxon Hoath vidéki kúria
Vágólapra másolva!
Elképesztő áron, nyolcmillió fontért árulják a Kent "mini-Versailles"-jaként ismert, rejtett királyi kapcsolatokkal és 28 hálószobával rendelkező kastélyt. 
Vágólapra másolva!

Ez a napóleoni kastély több mint tíz évszázaddal ezelőtt épült Sevenoaks városában. Az Oxon Hoath nevű château stílusú vidéki kúria 74 hektárnyi idilli parkban és zöldövezetben fekszik, és a középkori történelem része. A II. fokozatú gregorián kastélyban több helyen is felismerhető a 14. századból származó francia kastélydekoráció.

Az Oxon Hoath vidéki kúria Forrás: Youtube

A mesés vidéki otthon évszázadokon át gazdag tulajdonosainak magánrezidenciájaként szolgált. Az elmúlt évtizedekben azonban konferenciák, ünnepségek és rendezvények exkluzív helyszínévé alakították át.

A nyolcmillió fontért kínált 28 szobás ház minden fontosabb területéhez tartozik egy - egy többnyire déli fekvésű fő fogadószoba. A leendő szerencsés háztulajdonost az a megtiszteltetés is érheti, hogy egy olyan különleges szobában lakhat, amit a népszerű francia királyi hölgynek, Marie Antoinette-nek szenteltek.

Az ingatlanhoz tartozik egy igazán egyedi szalon is egy 18. század végi faragott, és rózsaszín márványból készült díszítőelemekkel gazdagított kandallóval, a gyönyörű mennyezeti párkány pedig kagylóhéjakat és leveleket ábrázol.

A főbirtok közelében található a 16. századi Dower House, amiben öt hálószoba és fürdőszoba, egy fedett úszómedence, valamint három személyzeti apartman is helyet kapott. Az ingatlan fénypontjai az elegáns szalon, a könyvtár és a több mint kéthektáros, grúz korabeli fallal körülvett kert.

A château stílusú kastély könnyen megközelíthető. Az épülethez tartozó pompás kertek és parkok pedig lenyűgöző hátteret nyújtanak a formális, parkosított gyeppel és teraszokkal.

A grúz korabeli falakkal körülvett kert bőséges friss gyümölcsöt, virágokat, fűszernövényeket és zöldségeket biztosít a ház számára. A kert teljes egészében a Soil Association irányítása alatt áll, ahol biogazdálkodási módszereket alkalmaznak.

Forrás: Sun online