Szijjártó Péter: 2024 lesz a politika Super Bowlja, és mi nem fogjuk feladni nemzeti érdekeinket

szijjártó péter, szolnok
Vágólapra másolva!
Mivel 2024 sorsdöntő, választási szuperév lesz, "tudjuk, hogy hatalmas lesz a nyomás, de a jövőben sem fogunk engedni semmiféle zsarolásnak, és nem fogjuk feladni a nemzeti érdekek képviseletét" - írta hétfői Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, minden fellelhető és komolyan vehető statisztika szerint az idei év lesz a politika Super Bowlja, hiszen korábban még soha nem fordult elő az, hogy

egy esztendő során a világ 78 országában tartsanak választásokat, amelyeknek eredményei közel négymilliárd embert érintenek majd közvetlenül.

Szijjártó Péter leszögezte: nem engedünk semmilyen nyomásgyakorlásnak Forrás: Origo

Hangsúlyozta: 2024 ezzel választási szuperév lesz, amelyből Magyarország is kiveszi a részét az európai parlamenti választásokkal, de polgárok százmilliói választanak majd az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Indiában, Mexikóban és az Egyesült Királyságban is.

Mivel a Föld lakosságának közel fele szavazóurnákhoz járulhat, az idei évi választások végkimenetele az egész világ szempontjából meghatározó lesz.

A mi szempontunkból különösen fontos amerikai és európai uniós választások lehetőséget teremtenek arra, hogy a háború, a fegyverszállítások és az értelmetlen emberáldozatok helyét végre átvegye a béketeremtés - olvasható a bejegyzésben.

Azt írta: az idei évben "mi, magyarok azért fogunk küzdeni, hogy kinyissuk Brüsszel szemét", és az Európai Unió vezetése végre lássa a valóságot, ezáltal pedig képessé váljon az eddigi vezetési hibák kijavítására.

Kitért arra is: mindazzal, ami

A nemzetközi liberális mainstream "mindig hatalmas nyomást fejtett ki ránk, mi viszont mindig kitartottunk, s mindig be is bizonyosodott, hogy jól tettük" - zárta bejegyzését Szijjártó Péter.