Így néz ki az ország legnagyobb karácsonyfája - Nem is gondolnád, hol található

A monumentális attrakciót advent első vasárnapjától tekinthetik meg az utazók.

Az ország legnagyobb karácsonyfája
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vasárnaptól borul fényárba az ország legnagyobb karácsonyfája. A Megyeri híd pilonjait három éve festi zöldre a Magyar Közút, akik ezúttal meglepetésdíszítéssel is készülnek az utazók számára.

Így néz ki az ország legnagyobb karácsonyfája

A Magyar Közút Instagram-oldalán jelentette be, hogy a nagy érdeklődés miatt 2023-ban már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a Megyeri híd két pilonja. Az M0-s autóúton található építményt harmadik éve változtatják az ország legnagyobb, 100 méteres karácsonyfáivá. 

Az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmaznak majd. A változtatásokkal már nem csak jelképesen, hanem szó szerint feldíszítik az ünnepekre a monumentális karácsonyfát.  

Felhívás az autósoknak

Amennyiben szeretnéd élőben is megcsodálni az attrakciót, a Magyar Közút arra kér, a következőket vedd figyelembe:

  • Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
  • Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre.
  • Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd.
  • A dunakeszi mérnökség szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatuk és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.


A Femina.hu az ünnepi hangulat jegyében idén is nagy figyelmet szentel a karácsonynak. Ha szeretnél többet olvasni ebben a témában, ide kattintva megteheted.

Olvass tovább! Vörös riasztás jöhet az ónos eső miatt: ezeken a területeken lesz a legkomolyabb a helyzet

Borongós és csapadékos napokra készülhetünk csütörtöktől. Északon és északkeleten havazik, a csapadék halmazállapota a délutáni órákban megváltozhat.

Vörös riasztás jöhet az ónos eső miatt: ezeken a területeken lesz a legkomolyabb a helyzet

Ilyen lesz a következő napok időjárása.

Elolvasom

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük