szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenész-dalszerző 78 éves volt.

„Mély fájdalommal közöljük a hírt, hogy elhunyt Kaszás Péter Sr. január 10-én hajnalban” – olvasható a Magneoton közleményében.

Kaszás Péter, 1946. május 5-én született Szeghalomban. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, és több országban is fellépett, mint például az egykori NDK és NSZK területein, Svájcban és Bulgáriában. Hazatérése után hangstúdiót alapított, ahol hangszereléssel és hangfelvételkészítéssel foglalkozott.

Különböző hangszereken játszott, például dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban is otthonosan mozgott.

A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.

Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit, például a Bukott diák, a Szeress úgy is, ha rossz vagyok, a Mit akarsz a boldogságtól, a Bye-bye lány!, az Egyszer megjavulok én című dalokat.

Dalait énekelte Korda György, Aradszky László, Komár László, Kovács Kati, Oszter Sándor, Peter Srámek, Balázs Pali és még sok más, ismert előadó.