szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színésznőnek egy Disney-filmre volt akkoriban szerződése, ám nem érzi úgy, hogy élete lehetőségét szalasztotta el.

Anno Jodie Foster is esélyes volt Leia hercegnő szerepére, amit végül Carrie Fisher tett ikonikussá. Jimmy Fallon talk-show-jában Foster most azt mondta: csak azért passzolt, mert gyakorlatilag nem ért rá, egyeztetési gondjai akadtak. A színésznő ugyanis leszerződött egy Disney-filmre, amitől nem akart visszalépni, így bukta a Star Wars-produkciót, írja a Rolling Stone.

Foster a beszélgetésben gyorsan hozzá is tette, hogy a stáb csodálatos munkát végzett. „Nem tudom, én mennyire lettem volna jó. És lehet, hogy más lett volna a hajam”, viccelődött.

Dollármilliókért kelhet el Leia hercegnő elveszettnek hitt ruhája

A filmtörténet egyik ikonikus jelmezét az 1977-es Star Wars-film, az Egy új remény forgatásán viselte Carrie Fischer.

Bár a szóban forgó Disney-produkciót Foster nem nevezte meg, az valószínűleg a Candleshoe című gyerekkalandfilm volt, amit 1977-ben mutattak be, ugyanabban az évben, amikor a Star Wars: Egy új remény megérkezett a mozikba.

Foster egy korábbi interjújában egyébként azt mondta, nem bánta meg, hogy kimaradt neki Leia hercegnő. „Nem hiszem, hogy a halálos ágyamon azt mondanám: a francba, nem csináltam meg a Csillagok háborúját”.

Carrie Fisher 19 éves volt, amikor elkezdték forgatni a kultikus filmsorozatot, és bár számos más filmben is játszott, mégis ez volt a leghíresebb alakítása. Hét évvel a halála után, tavaly csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán:

 

Carrie Fisher hét évvel a halála után megkapta csillagát a Hollywoodi hírességek sétányán

Fisher lánya és Mark Hamill is ott volt a csillag felavató ceremóniáján.