szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jövő év november 16-án az Akvárium Klub NagyHalljában ad koncertet a zenekar.

„Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb, mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot" – vallják az 1994-ben alakult német alternatív rock zenekar tagjai.

Erre készülnek 2024-ben is, ősszel ugyanis ismét turnéra indulnak, és a tavalyi, telt házas budapesti koncertjük után újra fellépnek az Akvárium Klubban november 16-án.

A zenekar stílusát kezdetektől a kompromisszumok nélküli, kemény gitár-riffekre alapozott, az alternatív rock mellett a punk vagy a rap stíluselemeit is magán hordozó önkifejező előadásmód jellemezte. A korabeli férfiak dominálta rockbizniszben ugyanakkor kifejezetten üdítően hatott, hogy egy karizmatikus nő, Sandra Nasic állt a mikrofonállvány mögött.

A legismertebb daluk az 1998-as ausztriai Snowboard Világbajnokság hivatalos számává váló Lords of the Boards, amelynek videója 1999-ben megkapta a legjobb zenei videó ECHO-díját is.