13 jó ügy kering a városban

forrás: Prím Online, 2024. január 19. 19:06

Véget ért a GreenGo elektromos autómegosztó egy éven át zajló figyelemfelhívó kampánya. Ez idő alatt 13, a GreenGo szellemiségéhez és értékvállalásához közel álló fontos ügyet sikerült láthatóvá tenni – vizuálisan és kommunikációs szinten is. 

A GreenGo a fenntarthatóság mindhárom pillérét, a környezeti, gazdasági és társadalmi fenntarthatóságot is igyekszik szem előtt tartani mindennapi működése során. Ennek szellemében állt össze az a 13 jó ügy is, amik egy-egy üzenetközvetítő autó és persze a felhasználók segítségével járnak körbe nap mint nap. Mert bár a kampány lezárult, a láthatóság nem szűnik meg: a felmatricázott autók továbbra is járják Budapest utcáit, és fáradhatatlanul viszik körbe ezeket a mindnyájunk számára fontos ügyeket.

 

Az eredetileg 12-re, azaz havi egyre tervezett jó ügyek száma végül 13-ra duzzadt, mivel a greengósok jelölései, majd szavazatai két olyan fontos szervezetet és témát hoztak be, hogy látva a fej-fej melletti küzdelmet, a vezetőség úgy döntött, az Adománytaxi és a Kisközösségi Program küldetésének is szívesen hírét viszi. Az egyes hónapok témája egyébként a kampány ideje alatt mindvégig vagy egy adott szervezet működésén és küldetésén alapult, vagy valamilyen aktuális világnap, esemény vagy időszak kapcsán egy olyan ügy fókuszba helyezésével, ami közös, élhető jövőnk szempontjából kiemelten fontos. 

 

A környezeti vonatkozású ügyek között megjelent a műanyagmentesség, a klímaváltozás elleni küzdelem egyik sarokpontja, a másfélfokos életmód propagálása, a folyóink, vizeink tisztasága, az energiatakarékosság, a méhek és madarak jelenléte, az ökoközösségek létrejöttének támogatása vagy épp a műanyagmentesség. Különböző határterületi témák is felkerültek az autókra, mint az eszközeink és tárgyaink javításának fontossága a folyamatos újrafogyasztás helyett, az ételpazarlás visszaszorításának célja, a közlekedési tolerancia és a közlekedési diverzitás elősegítése. A tisztán társadalmi vonatkozású témák között pedig megjelent az embereket aktívan is összekötő adományozási forma vagy éppen az autizmussal élők méltó életkörülményeiért való küzdelem.

 

“Úgy gondoljuk, egy vállalkozás csak akkor lehet sikeres, ha olyan értékek szerint működik, amik hosszú távon is vállalhatóak. A greengósok nemcsak az autózás miatt választanak minket, hanem azért is, mert tudják, ha közénk tartoznak, egy büszkén vállalható értékközösséghez tartoznak. Éppen ezért fantasztikus érzés volt hónapról hónapra átadni nekik egy újonnan felmatricázott autót, és egyben egy ügyet, azzal a biztos tudattal, hogy nemcsak az utakon viszik majd körbe ezeket, hanem saját életükben is nyomot hagynak majd ezek a fontos témák.” – mondja Boruzs Ákos, a GreenGo marketingvezetője. 

 

A GreenGo Jó ügyek kampánya az alábbi témákat és szervezeteket karolta fel és helyezte el üzenetként autóin, valamint tette egy-egy hónapra kommunikációjának fókuszába:

 

1. Autistic art / 2022. november – december

Az alapítvány az autizmussal élők művészi kibontakozásáért és méltó életkörülményeiért tesz.

 

2. Másfélfokos életmód / 2023. január

Hogy a klímaváltozás ne legyen egyenlő a klímakatasztrófával, elengedhetetlen a másfélfokos életmód megismerése és elsajátítása. Ennek egyik lába a közlekedés, ami egyéni szinten a legnagyobb karbonlábnyomot hagyja.

 

3. Az év madara / 2023. február

A 2023-ban az év madarának választott barkóscinege-állományra a forgalomból adódó zaj- és fényszennyezés jelenti a legnagyobb veszélyt. A Magyar Madártani Egyesület segített jobban megismerni ezt a madárfajt.

 

4. Folyók tisztasága / 2023. március

A Startup Plastic Surgery versenyen figyelt fel a GreenGo zsűrije a River Saver csapatára, akik elkötelezett és fáradhatatlan munkájukkal igyekeznek megtisztítani folyóvizeinket az azokat elárasztó műanyag hulladékoktól. Munkásságuk arra is felhívja figyelmet, hogy milyen fontos vizeink védelme és megtisztítása.

 

5. Föld napja / 2023. április

Április 22.  – a Föld napja. A 13 autó közül ez lett az egyetlen kék, hogy vizuálisan is hangsúlyozzuk, minden ügyünk fontos, de a legfontosabb maga a Föld.

 

6. Méhek fontossága / 2023. május

A méhek beporzótevékenysége élelmiszertermelésünk egyik kulcsa, életterük csökkenése pedig komoly veszélyt jelent. A méhbarát környezet egy városban is létrehozható és fenntartható. 

 

7. Ételpazarlás – Munch / 2023. június

Az elkészített ételek közel 1/3-a a kukában végzi, ami nemcsak erkölcsileg, anyagilag, de klímavédelmi szempontból is visszaszorítandó. 

 

8. Műanyagmentesség / 2023. július

Július a műanyagmentesség hónapja, és kiemelten fontos ügy, hiszen a műanyag mára mindent ellepett, és lassan mindnyájunkat maga alá temet. 

 

9. Energiatakarékosság / 2023. augusztus

Mert az energiapazarlással való leszámolás nemcsak a pénztárcánk szempontjából, hanem klímavédelmi szempontból is kiemelten fontos. 

 

10. Ma autós, holnap bringás – közlekedési tolerancia / 2023. szeptember

A Magyar Kerékpárosklubbal közös ügy a kerékpárosok és az autósok közötti toleranciára hívta fel a figyelmet, és arra, hogy közlekedési választásaink nem kizárólagosak, hanem átjárhatók.

 

11. Ne vegyél újat, javíttass! / 2023. október

Európában évente 35 millió tonnányi olyan elektronikai hulladék keletkezik, amelyet meg lehetett volna menteni. Használati tárgyaink minél további megőrzése és karbantartása közös ügyünk és feladatunk. 

 

12. Adománytaxi / 2023. november – december

Az Adománytaxi igényeket köt össze, hidakat épít az emberek között, egy szolidárisabb és fenntarthatóbb társadalom érdekében cselekszik. Az adományozáson túl komoly hangsúlyt kap a felelősségvállalás és a közösségépítés is.

 

13. Kisközösségi Program / 2023. november – december

A Kisközösségi Program célja, hogy minél több olyan helyi ökoközösség működjön itthon, amelyek hozzájárulnak: egy kevésbé környezetterhelő életmód kialakításához, az egy helyen lakó emberek közösséggé kovácsolásához, a helyi gazdaság erősödéséhez.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50