Karácsonyék korrupciós ügyei: eltűnt a pénz Budapestről, miközben szétverték a várost

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Egyre elviselhetetlenebb állapotok uralkodnak a fővárosban. A Karácsony Gergely-féle baloldali városvezetés egyik napról a másikra hazug indokkal csökkentette a BKV járatok számát, gyakorlatilag nem működik, aminek működnie kellene, és egyre nagyobb káosz uralkodik Budapesten. Szeméthegyek, patkányok, ha pedig lehull egy kis hó, megbénul Budapest közlekedése. Eközben különböző korrupciós ügyek miatt egymás után tartanak házkutatást a hatóságok Karácsony legközelebbi tanácsadóinál. Mutatjuk, hogy taszította a mélybe Karácsony Budapestet.
Vágólapra másolva!

Több mint 200 milliárdos megtakarítással vette át 2019-ben Budapest vezetését Karácsony Gergely. A baloldali főpolgármester mostanra Gyurcsány irányításával teljesen csődbe vitte és lezüllesztette Budapestet. A főváros tönkretételében Karácsony legfőbb szövetségese a Gyurcsány-fióka, Mártha Imre közművezér, aki a város tisztán tartása helyett Floridában vásárol luxusingatlanokat. Budapesten mára annyira tarthatatlan a helyzet, hogy teljesen elszaporodtak a patkányok és az óvodákat veszélyeztetik; ha ez nem lenne elég, Rákosrendezőnél például valóságos szemétdombok alakultak ki pár száz méterre a Városligettől, ha pedig leesik a hó, megbénul a főváros közlekedése. Nemrégiben teljesen megbénult a főváros, miután egy rövid ideig szakadt a hó. Ráadásul amíg Karácsony Gergely szelfizett, addig az utasok tolták az elakadt trolit Budapesten.

A főpolgármester többórás fáziskéséssel reagált, ami rengeteg embert felháborított.

Miközben a főváros baloldali vezetése arról panaszkodik, hogy nincs elég pénzük Budapest üzemeltetésére, a főpolgármester tanácsadóinak száma nem csökkent, és látható módon szinte lapátolják ki a pénzt Budapest kasszájából, nem beszélve a főpolgármester pénzmosási botrányáról.

Gyurcsány irányítja Karácsonyt

Karácsony Gergely gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc utasítására viszi csődbe Budapestet. A főpolgármester - összesen - több százmilliós prémiumokkal tömi a bukott kormányfő haverjait, miközben a fővárosiaknak csak jegyáremelés, dugók és egy tervezett drasztikus vízdíjemelés jut. A terv nyilvánvaló: kipakolni a főváros kasszáját. A választás után, ha nyernének, majd a kormánnyal - vagyis az egész országgal - akarják megfizettetni a tartozást, ha meg veszítenek, akkor úgyis minden az utódra hárul.

Karácsony Gergely egyre mélyebbre süllyed Forrás: Mirkó István

Karácsony beismerte, csődben van a főváros

Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a főváros pénzügyi helyzetéről, meglehetősen erős mondatokat használva. Egy helyütt Karácsony egyenesen arról beszél, hogy az általa vezetett város pénzügyi helyzete a „béka segge" alatt van.

Tarlós István 214,2 milliárd forintos megtakarítással adta át a főváros vezetését 2019-ben. A főváros adóbevételei azóta jelentősen nőttek. 2021-ben 20, tavaly 30 milliárd forinttal, idén pedig 76,4 milliárd forinttal több az iparűzési adóból származó bevétele Budapestnek, a korábban tervezetthez képest. Ebben a kontextusban érdemes a főpolgármester szavait hallgatni.

Karácsony Gergely és helyettese, Tüttő Kata idén nyáron több áremelést is bejelentett, és úgy tűnik, újabbra is számítania kell a budapestieknek, ha Karácsonyék nyernének a választáson.

Ha eddig nem lett volna elég, hogy logikátlanul biciklisávokat alakítanak ki, és rengeteg pénzt emészt fel a sok különböző tanácsadó kifizetése, a BKV-jegyek árait is megemelték drasztikusan.

Gyurcsány Ferenc mozgatja a szálakat Forrás: ATV képernyőmentés

Kevesebb a takarítás és a kuka, több a patkány

Hiába pakolták ki a főváros kasszáját Karácsonyék, közben a kormányra mutogatnak, mindenki más hibás, kivéve őket.

Miután Karácsony Gergelyék „spórolási" céllal leszereltek 3000 szemeteskukát, a Budapest közterein megmaradt kukákból „kifolyik" a hulladék, ami vonzza a patkányokat, ahogyan a számos helyen létrejött „hajléktalantanyák" is.

ÚJBUDÁN MÁR AZ ÓVODÁKBAN IS FELTŰNTEK A PATKÁNYOK, DE ÓBUDÁN ÉS A PESTI KERÜLETEKBEN – MINT TERÉZVÁROS, ERZSÉBETVÁROS, FERENCVÁROS, JÓZSEFVÁROS ÉS ZUGLÓ – MOSTANRA MIND-MIND HEMZSEGNEK A RÁGCSÁLÓK.

A szétszórt ételmaradékok idevonzották a patkányokat.

EGY GAZDAGRÉTI ÉS KÉT ZUGLÓI ÓVODÁBAN IS HASONLÓ ESET TÖRTÉNT, KÖZÖS VOLT BENNÜK, HOGY PATKÁNYOK VOLTAK AZ INTÉZMÉNYBEN, DE A SZÜLŐKET NEM ÉRTESÍTETTÉK.

Valóságos szeméttelep van pár száz méterre a Városligettől

A Metropol elképesztő összeállítást készített arról, mi folyik a Karácsony Gergely vezette fővárosban, néhány száz méterre a Városligettől, a Hősök terétől.

LÁTHATÓAN A BALOLDALI VÁROSVEZETÉST NEM ÉRDEKLI A KÖRNYEZETSZENNYEZÉS ÉS AZ ÁLDATLAN ÁLLAPOTOK.

A bádogváros lakói az illegálisan lerakott szemétből túrják ki a kábeleket, hogy aztán leégessék róla a műanyag burkolatot. Ők maguk is rengeteg szemetet hordanak a területre, amiből később kiválogatják az égetni való kábeleket vagy bármiféle hasznosítható anyagot. Babakocsikban, bevásárlókocsikban viszik aztán tovább a kábeleket a tűzrakó helyekre, ahol aztán nagy halmokban leégetik a műanyag borítást.

A KÖRNYEZETSZENNYEZÉS MÉRTÉKÉT MEGTIPPELNI IS NEHÉZ. AZ VISZONT KÜLÖNÖSEN AGGASZTÓ, HOGY MINDEZ PÁR SZÁZ MÉTERRE TÖRTÉNIK A HŐSÖK TERÉTŐL, A VAJDAHUNYAD VÁRÁTÓL ÉS A VÁROS BÜSZKESÉGÉTŐL, A VÁROSLIGETTŐL.

Ami ennél is aggasztóbb, hogy miközben a környezet védelme mellett kampányolnak, Karácsonyék nem tesznek semmit annak érdekében, hogy felszámolják a rendkívül környezetszennyező tevékenységet.

Újabb floridai luxusingatlant vásárolt magának Karácsony kedvenc cégvezetője

Miközben Budapest teljes csődben és káoszban van, és szemétben úszik, addig Mártha Imre közművezér amerikai luxusingatlanjaival dicsekszik, miközben neki lenne a feladata a köztisztaság rendben tartása. A Gyurcsány-fióka nemrég újabb luxusingatlan vásárolt Floridában. Az adóbevallási iratokból kiderült, hogy a már korábban megvett floridai luxuslakás, és egy szigeten található birtoka mellé néhány hónapja egy luxus kondomíniumot is vásárolt magának a Mártha-klán, amit ezúttal a cégvezér édesanyjának a nevére írattak.

A közművezér otthon érzi magát Floridában, egy évvel ezelőtt itt jegyezte el nála 20 évvel fiatalabb barátnőjét egy 10 millió forintot érő gyémántgyűrűvel.

Mártha szinte már hazajár a napfényes amerikai államba, ahol immáron három luxusingatlan is rendelkezésére áll. Korábban a Metropol derítette ki, hogy Mártha először egy Sandpiper Bay Club nevet viselő, luxusingatlan szerzett meg magának Naplesben, amihez magánkikötő, medence és privát klub is tartozik.

Mártha úgy vásárol luxusingatlanokat, hogy az általa vezetett cégről korábban az derült ki, hogy valódi teljesítés nélküli kifizetések, rosszul elvégzett munkák, feleslegesen elszórt milliók gyanújáról szóltak a hírek. A szabálytalanságok bűncselekmények gyanúját is felvetik.

Ha havazik Budapesten, elesik a város Fotó: Csudai Sándor - Origo

Karácsony Gergely Blaha Lujza téri WC-jét prostituáltak használják

A Blaha Lujza téri WC-be hordják a kuncsaftjaikat a prostituáltak. A környéken lakóknál már rég betelt a pohár, és nem csak azért, mert a biciklikarók kihelyezésével foglalatoskodó Karácsony Gergely és a vállalhatatlan lépéseiről ismert kerületi polgármester a fényes nappal is üzemelő kuplerájt teljes nyugalommal nézi. Elegük vannak abból is, hogy a környéket ellepték a hajléktalanok, napi rendszerességűek az ordibálások, verekedések, és a környéket beteríti a kutyapiszok.

Brutális állapotok a Blaha Lujza téri nyilvános vécében Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legutóbbi napokban pedig a BKK járatainak számát csökkentették egyik napról a másikra, hatalmas káoszt okozva. Karácsony szokásához híven zavaros magyarázkodásba kezdett az ügyben - senki nem tudja, az intézkedésre miért volt szükség.