szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A „furcsa bírói döntések” miatt felmerült, hogy csapatok elhagyják a pályát, de aztán mégis lejátszották a mérkőzést.

Hétfőn délben Törökországban játszott felkészülési mérkőzést egymással az osztrák elsőosztályú SCR Altach és a magyar másodosztályú Nyíregyháza Spartacus.

Az osztrák ORF beszámolója szerint a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, és mindkét csapat tizenegyesből szerezte a gólját, méghozzá „furcsa bírói döntések” után.

Roland Kirchler, az SCRA sportigazgatója azt mondta, a Nyíregyháza vezetői is egyetértettek velük abban, hogy voltak furcsa döntések. „Jókat szórakoztunk, mert a játékvezető a második félidőben olyan döntéseket hozott, amelyek számunkra érthetetlenek voltak. Az ellenféllel együtt fontolóra is vettük, hogy elhagyjuk a pályát, de végül az edzők közösen úgy döntöttek, kihasználjuk ezt a kilencven percet a felkészülésre” – fogalmazott.

A lefújást követően az osztrák csapat jelezte, hogy játékvezető manipulálhatta a mérkőzést, majd a klub hivatalosan is jelentette a gyanút az osztrák Bundesliga, valamint az illetékes hatóságok felé.

A mérkőzés összefoglalója alább megtekinthető. A felvételből kiderül, a Nyíregyháza tizenegyesét először védte az Altach kapusa, de a játékvezető megismételtette a büntetőt.