Donald Trump megsemmisítő győzelmet aratott New Hampshire-ben

TRUMP, Donald Londonderry, 2024. január 23.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóit köszönti a New Hampshire állambeli republikánus párti előválasztáson Londonderryben 2024. január 23-án. Az elnökválasztás
Londonderry, 2024. január 23. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóit köszönti a New Hampshire állambeli republikánus párti előválasztáson Londonderryben 2024. január 23-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke
Vágólapra másolva!
Nyolc nappal azután, hogy nyert az iowai republikánus elnökválasztáson, Donald Trump legyőzte Nikki Haley-t – utolsó megmaradt riválisát – a keddi New Hampshire-i előválasztáson.
Vágólapra másolva!

Az előzetes eredmények szerint Donald Trump a szavazatok több mint felét szerezte meg New Hampshire államban, csakúgy mint egy héttel korábban Iowában. A republikánus párti előválasztások történetében ilyen kettős győzelmet korábban csak hivatalban lévő elnök ért el, ellenzékből induló jelölt soha.

- mondta Trump a Fox News-nak adott nyilatkozatában.

Donald Trump volt amerikai elnök támogatóit köszönti a New Hampshire állambeli republikánus párti előválasztáson Londonderryben 2024. január 23-án. Forrás: MTI/AP/Matt Rourke

Haley gratulált a volt elnöknek, kiemelve, hogy megérdemelt győzelmet aratott, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kampánya folytatódik, a versenynek még koránt sincs vége.

A floridai kormányzó, Ron DeSantis vasárnap lépett ki a versenyből, a republikánus elnökjelöltségért tavaly nyáron még több tucat politikus küzdött, mostanra már csak két fő jelölt maradt.

Londonderry, 2024. január 23. Forrás: MTI/AP/Matt Rourke

A következő nagy megmérettetést február 24-én tartják a republikánusok Dél-Karolinában, ahol Nikki Haley 2011-2017 között kormányzó volt, de az elemzők szerint itt is Trump az esélyes.