szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Ütős videóval mutatkozik be a HírCsárdán a Megafon új influenszere. Nem lennénk most a libsik helyében” – olvasható Lengyel Tamás új, Figyeljél már, papa! című videójának ismertetőjében. Mutatjuk.

A kormánypropagandát az online térben terjesztő megafonosok leginkább Lengyel Tamás mostani paródiájához hasonló stílusban szokták ekézni az ellenzéket és dicsérni a kormányt. Tulajdonképpen ez egy olyan paródia, ami pont olyan, mint az eredeti. A különbség csak annyi a paródiavideó és a parodizált videók között, hogy az egyik komolyan gondolja, amit közvetít, a másik pedig ironikusnak, gúnyosnak gondolja.

A Megafon cég 2022-es árbevétele nulla forint volt, emellett viszont mégis lett 2,7 milliárd forintja az „egyéb bevételekből”. Hogy pontosan ki adja ezt a pénzt, arról a hivatalos beszámoló nem szólt.

Mint korábban írtuk, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda a Batthyány Lajos Alapítványnak ad pénzt, az pedig többségében a kormány kommunikációját támogató szervezeteknek küldi azt tovább. Amikor erről a Telex megírt egy cikket, a Megafon beperelte a portált, a bíróság azonban kimondta, megalapozottan lehetett azt leírni, hogy a Megafon közpénzhez is hozzájutott.

A Megafonnal kapcsolatos legfrissebb hír az, hogy napok óta elérhetetlen a honlapja, onnan ugyanis személyes adatok szivárogtak ki, a véleményvezér-képző programjaira jelentkező összesen 53 személy pályázati anyagai és elérhetőségei napokon keresztül nyilvánosan is elérhetők voltak. Ezekből kiderült, a médiatréningre jelentkezők között több kormánypárti parlamenti és önkormányzati képviselő munkatársainak vagy Facebook-oldalának kezelőinek neve tűnik fel, de a listán akad olyan is, aki az idei választásokon készül megmérettetni magát, valamint „egy magas szintű kormánytag felesége” is pályázott.

A mostani paródiában is sokat emlegetett Nagy Ervin az egyik „kedvence” a megafonosoknak, amikor az RTL-es boxműsorban kiütötték, nem győzték kirakni az ezen röhigcsélő posztokat.