:

Szerző: Koi Tamás

2024. január 26. 12:00

Automatikus leiratot készít a podcastekből az Apple Podcast

Rövidesen új funkcióval bővülhet az Apple saját podcast platformja, mely a jövőben képes lesz - legalább a nagy világnyelveken - automatikusan leiratot készíteni az adásokból.

Van egy jó híre az Apple-nek azok számára, akik nem feltétlenül a beszélgetés audiovizuális gyönyörei miatt kattintanak le egy podcastet, hanem annak sallangmentes tartalmára kíváncsiak. A cég bejelentette, hogy saját podcast platformja, az Apple Podcasts rövidesen automatikus leiratokat készít majd az adásokhoz.

Ennek persze azért van néhány feltétele, leginkább nyelvi szinten, így a megoldás eleinte csak az angol, spanyol, francia és német nyelven rögzített adásokat fogja magától feliratozni azok feltöltését követően röviddel, de legkésőbb egy-két nappal (ez függ az adás hosszától).

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A rendszert leginkább úgy kell elképzelni működés közben, mint az Apple Music vagy éppen a Spotify esetében régóta elérhető dalszöveg-megjelenítést, vagyis a feliratozás folyamatosan lépést tart a beszélt szöveggel, az éppen elhangzott szavakat, mondatokat kiemelve. A leiratot emellett el lehet olvasni akár az adás meghallgatása nélkül is.

Az Apple szerint lehetőség lesz majd arra, hogy a tartalomtulajdonosok saját feliratfájlokat töltsenek fel (VTT vagy SRT formátumban), illetve a cég felhívja a figyelmet arra is, hogy az automatizált rendszer abban az esetben hibázhat, ha az adásban résztvevők egymással párhuzamosan beszélnek vagy túl domináns zenei aláfestés hallatszik a háttérben.

Az új funkció az iOS operációs rendszer tavasszal megjelenő 17.4-es verziószámú frissítésével válik majd elérhetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 08:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.