Három helyszínen is toborzó napot tartanak szombaton, a honvédség várja az érdeklődőket

Országos toborzókampány, honvédség toborzás, Honvédelmi Minisztérium , honvédelem, toborzás,
Vágólapra másolva!
Három helyszínen is várja a honvédség az érdeklődőket szombaton - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

Szombaton reggel 8 és este 7 óra között várja az érdeklődőket a tatai Magyar Honvédség Klapka György 1. Páncélosdandár Vértesszőlősön és Tatabányán. A vértesszőlősi autópálya-parkolóban és a tatabányai Omega Plázához települtek ki a katonák.

A Budapesten és környékén lakók Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiánál szombaton 8 órától 16 óráig találkozhatnak a harci eszközökkel.

A toborzó nap során a látogatók nem csupán a megújuló hazai tüzérség XXI. századi eszközét ismerhetik meg, de megtekinthetik a Gidrán harcjárművet, találkozhatnak az eszközökön szolgáló katonákkal, első kézből kaphatnak információt a katonai szolgálatról - közölte a tárca.

Úgy folytatták, hogy a HM és a Magyar Honvédség "Embert a vasra!" kampánya február 12-ig a tatai dandárnál dübörgő Panzerhaubitze (PzH) 2000 önjáró löveg kezelésére toboroz: várja azokat a leendő katonákat, akik nemcsak a katonai pálya iránt érdeklődnek, hanem egy óriási "nehézbombázót" akarnak megszelídíteni, és részesei akarnak lenni az egyre ütőképesebb magyar honvédség modernizációjának.

- fogalmaztak.

Az érdeklődők online felületen és toborzó irodákban is jelentkezhetnek tüzérnek február 12-ig.
Azokat is várja a honvédség, akik a bevonulás napján kapnak kedvet, az ő fogadásukra is készen állnak Tatán február 12-én - áll a közleményben.